Se poate renunța la fumat cu țigara electronica?

Se poate renunța la fumat cu țigara electronica?

0 Shares
0
0
0

Fumatorii din trecut nu aveau foarte multe optiuni atunci cand venea vorba despre alimentarea viciului. Majoritatea erau nevoiti sa isi construiasca singuri tigari, din tutun si foite. Astazi, optiunile sunt mult diversificate. Pe langa faptul ca exista o multime de producatori de tutun, cu produse care mai de care mai atractive, au aparut si alternative, cum ar fi cea de tigari electronice sau cea de tigari cu tutun, fara ardere.

Cu toate ca optiunile sunt multe si atractive, fumatul nu este o activitate sanatoasa, asadar, dorinta multor fumatori este sa se lase. Intrebarea lor este daca se pot lasa folosind o alternativa, cum ar fi tigara electronica. Exista vreun beneficiu pe care o astfel de solutie il aduce?

Tigara electronica poate sa insemne renuntarea la fumat, prin ambitie si hotarare

Da! Tigara electronica poate sa reprezinte un instrument excelent pentru cei care doresc sa se lase de fumat. Motivul este simplu: doza de nicotina poate sa fie modificata in functie de necesitati. Cum nicotina este substanta care genereaza dependenta, in timp, daca doza de nicotina este scazuta, rezultatele pot fi vizibile.

In principiu, un fumator care alege sa treaca la varianta electronica trebuie sa mizeze pe o doza de nicotina cat mai mare, care sa acopere cantitatea obtinuta prin tutun. O doza de 16 mg de nicotina este, de regula, ideala pentru incepatori. Ulterior, doza poate sa scada la 12, 6 sau chiar sa dispara de tot.

Pe langa faptul ca ajuta la scopul de a renunta la tutun, tigara electronica aduce si o serie de avantaje, cat se poate de convingatoare pentru fumatori:

  • NU genereaza fumat pasiv. In cazul tigarilor clasice, fumatul pasiv este una dintre cele mai mari probleme. Cei care fumeaza risca sa ii imbolnaveasca si pe cei din jurul lor: copii, familie, prieteni, etc.
  • Nu genereaza mirosuri neplacute. O alta mare problema a tigarilor clasice este legata de mirosurile neplacute. In cazul tigarilor electronice, acestea nu sunt, ba chiar sunt destul de placute.
  • Nu contin numeroasele substante cancerigene din tutun. Fumatul este extrem de neplacut tocmai pentru ca produce boli grave. Lipsa substantelor cancerigene este o veste excelenta pentru toti cei care doresc sa se lase de fumat in acest mod, deoarece chiar daca nu reusesc sa o faca, pot sa obtina un fumat mai sanatos.
0 Shares
You May Also Like