Sfaturi pentru utilizarea in siguranta a unui polizor unghiular

Sfaturi pentru utilizarea in siguranta a unui polizor unghiular

0 Shares
0
0
0

Polizorul unghiular este unealta pe care majoritatea persoanelor o cunosc sub denumirea de flex, si este cea mai potrivita unealta pe care mesterii sau cei care au de gand sa efectueze anumite lucrari o pot folosi pentru a taia sau pentru a slefui anumite materiale.

Toti cei care se afla in cautarea unui flex, indiferent ca discutam despre mesterii care utilizeaza zi de zi unealta sau ca discutam despre cei care isi cumpara o unealta pe care sa o foloseasca ocazional, ar trebui sa se orienteze spre polizoare unghiulare Dewalt.

De ce? Pentru ca astfel vor avea la dispozitie o unealta de la unul dintre cei mai renumiti producatori de pe piata, si vor fi siguri de calitatea flexului.

Ei bine, pana una alta, cu siguranta mesterii stiu cum sa utilizeze un polizor unghiular, insa exista si incepatori care au de gand sa isi cumpere o asemenea unealta, asa ca in continuarea acestui articol vom discuta despre cum se utilizeaza un flex.

Cei care au de efectuat o lucrare si trebuie sa foloseasca flexul trebuie sa se asigure ca folosesc mereu aparatoarea. Aceasta in cazul in care este montata in mod corespunzator nu permite ca aschiile, scanteile sau diverse alte resturi sa raneasca utilizatorul.

In cazul in care aparatoarea nu este foarte bine montata, atunci exista riscul ca utilizatorul flexului sa se poata accidenta, ceea ce cu siguranta nu isi doreste.

Pentru ca flexul sa aiba o durata de viata indelungata si pentru a functiona mereu la capacitate maxima, utilizatorii nu trebuie sa foloseasca polizoarele pentru alte activitati decat cele recomandate. Cu siguranta nu se poate folosi un disc de slefuit atunci cand trebuie taiat un metal, iar exemplele pot continua.

Un alt sfat in ceea ce priveste utilizarea polizorului unghiular este acela se a nu forta discurile in cazul in care acestea s-au blocat, pentru a nu le deteriora. In aceasta situatie tot ce trebuie facut este ca utilizatorul sa introduca o cheie fixa, pe ax, sub disc iar cu ajutorul cheii respective se va rezolva problema.

Un amanunt foarte interesant de care trebuie sa tina cont utilizatorii este acela ca polizorul unghiular trebuie curatat de fiecare data dupa folosire. In cazul in care acesta este folosit pentru a taia placi de gresie sau faianta, ori piatra sau alte elemente care produc mult praf, flexul trebuie sa fie curatat cu o foarte mare atentie.

In cazul in care praful nu este indeparatat in totalitate, acesta poate sa patrunda in flex, iar apoi poate sa provoace daune serioase care pot duce la defectarea uneltei.

Asadar, acestea sunt cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmeze toti cei care isi doresc sa foloseasca un flex si care sunt incepatori. Cu siguranta toti cei care urmeaza sfaturile din acest articol nu au nimic de pierdut, ci au multe de castigat pentru ca vor folosi flexul in conditii de siguranta si vor stii si cum sa aiba grija de acesta pentru a functiona fara probleme mult timp.

0 Shares
You May Also Like