Skoda-Fabia

Skoda Fabia-un model de succes

0 Shares
0
0
0

In anul 1999 Skoda incepe productia la scara larga a autoturismelor de clasa medie odata cu lansarea pe piata a modelului Skoda Fabia , ce vine echipat cu o noua gama de anvelope Skoda .

Acest model primeste o multime de aprecieri ce se concretizeaza cu obtinerea a numeroase distinctii , dintre care cea mai importanta este cea acordata de celebra revista ” Auto Bild ” din Austria. In anul 2004 acest model are parte de o schimbare semnificativa la nivel de design .

Anul 2007 marcheaza aparitia unei noi generatii de Skoda Fabia ce exceleaza printr-un design exeptional , spatiu interior amplu si tehnologii moderne de productie. Datorita popularitatii de care se bucura se ajunge la productia automobilului cu numarul 2 milioane un an mai tarziu. Skoda Fabia review

2010 poate fi considerat ” Anul Skoda Fabia” datorita aparitiei noilor generatii de Fabia , Fabia Combi si Fabia RS.
Modelul Fabia RS , ce reprezinta inceputul unei noi etape pentru Skoda , este echipat cu o cutie automata de viteze DGS in 7 trepte , sasiu sport si 180 CP. Acest automobil poate fi achizitionat si in varianata Combi incepand cu acelas an .

Skoda Fabia este o masina perfecta pentru oras , eleganta , cu un design modern mereu in tendinte , energica si foarte puternica .

Ofera un grad ridicat de confort interior , oferind suficient spatiu atat pentru pasageri cat si pentru bagaje. Ai parte de climatronic , scaune din fata incalzite , radio CD cu MP3 player , 8 difuzoare , volan cu comenzi audio , sistem de navigatie performant si cutie de viteze automata.

De-a lungul istoriei sale , acest model , a suferit o serie de schimbari semnifilative la capitolul design . Partea din fata a fost cea care a suferit cele mai numeroase schimbari , de la grila de metal si bara la faruri si proiectoare de ceata . Acestea din urma asigura luminozitate permanta pe tot parcursul drumului multumita becului special folosit .

Noul aspect al farurilor frontale ofera eleganta si un grad ridicat de siguranta in viraje , in special datorita utilizarii unor lentile de protectie . Farurile amplasate in partea din spate a masinii in forma literei ” C “sunt o emblema a marcii Skoda .

Producatorii pun foarte mare accent pe siguranta masinilor , care nu reprezinta un simplu mijloc de transport ci sunt rsponsabile de viata celor dragi . De aici si motto-ul companiei ” Simply clever ” in traducere ” Niciun compromis”.

Masinile Skoda Fabia sunt echipate cu airbag-uri frontale si laterale pentru sofer si pasagerul din dreapta . O alta serie de airbag-uri , amplasate pe plafonul autoturismului, protejeaza atat soferul cat si ceilalti 3 pasageri . O alta inovatie in domeniul sigurantei este utilizarea sistemului TPM care verifica presiunea din anvelope in timpul deplasarii autoturismului , astfel o presiune redusa este anuntata direct pe tabloul de bord.“Skoda Fabia Scout”-Smart Drive 10

Asigura protectia mediului inconjurator prin consumul redus de convustibil datorita utilizarii unor tehnologii de fabricatie de ultima generatie. Autoturismele din gama Fabia sunt echipate cu motoare performante atat pe baza de benzina cat si pe baza de motorina ( silentioase si cu o durata de viata indelungata) , dupa cum urmeaza:

  • – pentru modelul economic 1,2 HTP puteti opta intre motoarele de 60 si 70 CP benzina;
  • – modelul 1,4 MPI este echipat cu un motor de 86 CP benzina ;
  • – pentru modelul 1,2 TSI avem doua optiuni , de 86 si 105 CP benzina ;
  • – modelul 1,6 TDI vine echipat cu 75, 90 si 105 CP diesel.

Modelul sport al gamei Skoda Fabia , Fabia RS are un design spectaculos iar grila din fata are incorpotata sigla RS. Este dotata cu lumini permanente cu LED mult mai performante decat cele standard. Dispune de un motor de 180 CP si o cutie automata de viteze DSG in 7 trepte .

Skoda este un punct de referinta pe harta producatorilor mondiali de autoturisme care exceleaza la capitole precum performanta , siguranta , design si raport calitate / pret .

0 Shares
You May Also Like