Solutii eficiente pentru o casa sigura si confotabila

Solutii eficiente pentru o casa sigura si confotabila

0 Shares
0
0
0

Locuintele nu sunt doar spatii de odihna si relaxare – ele sunt, de asemenea, un loc in care va petreceti o mare parte din zi. Indiferent daca locuiti intr-un apartament sau o casa, felul in care arata casa dumneavoastra poate afecta dramatic modul in care va simtiti acolo. De asemenea, aerul din interiorul locuintei dvs. este foarte important deoarece poate fi contaminat cu spori de mucegai, acarieni de praf, par de animale de companie sau alti alergeni.

O casa dezordonata este mai probabil sa aiba daunatori precum gandaci sau soareci decat una ordonata. Cele mai primitoare case sunt cele curate, organizate, aerisite si pline de lumina naturala.

Crearea unui astfel de mediu implica mai mult decat pastrarea ordinii si curateniei; de obicei, necesita un angajament continuu pentru organizarea spatiuui si pentru o buna calitate a aerului interior pe tot parcursul anului. Iata cateva sfaturi despre cum puteti crea un mediu casnic sanatos pentru familia dvs.

Creati un sistem de ventilatie pentru locuinta dvs.

Un sistem de ventilatie bine conceput, cu o ventilatie adecvata, va ajuta la eliminarea poluantilor din interior, va creste calitatea aerului interior si va reduce riscul de crestere a bacteriilor si a altor germeni. Daca locuinta dvs. a fost construita inainte de 1975, este posibil sa aveti un sistem cu o latime a filtrului mai mica.

Acest lucru poate fi inadecvat, ceea ce poate duce la poluarea aerului interior si la o calitate slaba a aerului. Toate sistemele de ventilatie noi si majoritatea celor de inlocuire au un filtru de aer cu o latime potrivita. Un filtru de aer cu o latime potrivita este recomandat pentru locuintele cu persoane sensibile la poluantii din interior.

Se recomanda utilizarea unui filtru de aer pe baza de carbon pentru a elimina poluantii din aerul interior. Unele sisteme de racire si incalzire nu asigura o ventilatie adecvata pentru a elimina poluantii din aerul interior. Daca aveti un sistem central de aer conditionat, este posibil sa aveti un umidificator. Acesta va adauga umezeala in aer, ceea ce poate accentua  riscul de crestere a mucegaiului.

Instalati un purificator de aer

In cazul in care calitatea aerului interior al locuintei dvs. este slaba, un purificator de aer poate fi o optiune buna pentru a reduce nivelul de poluanti din interior. Purificatoarele de aer exista in mai multe tipuri diferite, inclusiv filtre HEPA, filtre electrostatice si filtre cu carbon activ. Filtrele HEPA pot indeparta poluantii din aerul interior, cum ar fi bacteriile, virusii, acarienii din praf si parul de animale de companie.

Purificatoarele de aer cu filtre cu carbon activ pot ajuta la eliminarea poluantilor chimici si a mirosurilor din aerul interior. Cu toate acestea, purificatoarele de aer cu filtre cu carbon activ pot elimina si substantele chimice esentiale si benefice din aerul interior, cum ar fi substantele volatile din flori, plante si unele mirosuri.

Purificatoarele de aer cu filtre electrostatice pot elimina alergenii din aerul interior si pot fi utile pentru persoanele cu alergii. Purificatoarele de aer trebuie intretinute si curatate in mod regulat pentru a elimina poluantii si alergenii retinuti din aerul interior.

Odata ce veti avea in vedere aceste informatii referitoare la crearea unui mediu propice in interiorul locuintei, aveti ocazia de a va bucura de o casa sigura si confortabila. De asemenea, puteti lua in calcul utilizarea unor produse Boneco ce ofera beneficii multiple in acest sens.

0 Shares
You May Also Like