Stiai ca uleiul de masline este util pentru sanatate?

Stiai ca uleiul de masline este util pentru sanatate?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vine vorba despre ulei de masline, indiferent ca discutam despre ulei de masline extravirgin sau despre ulei de masline virgin, acesta este extrem de util nu doar pentru ca mancarea sa aiba un gust minunat, ci si pentru sanatate.

Fireste, se mai gaseste si ulei de masline pur, sau ulei de masline presat la rece, insa de regula cele mai cautate tipuri de ulei de masline, sunt cele virgine sau extravirgine.

Si daca tot am adus in discutie faptul ca uleiul de masline este foarte util si pentru sanatate, trebuie mentionat faptul ca acesta poate sa previna anumite tipuri de cancer, datorita faptului ca acesta are in compozitia sac el putin patru tipuri de antioxidanti, care duc la neutralizarea actiunii radicalilor liberi, cei care pot sa provoace cancerul de piele.

Uleiul de masline este foarte util si datorita faptului ca poate sa previna bolile cardiovasculare, precum ateroscleroza de exemplu, care este apare datorita rigiditatii arterelor in momentul in care particulele de colesterol LDL se fixeaza in peretii arterelor.

Tocmai de aceea este extrem de util uleiul de masline, pentru ca el contine foarte multi antioxidanti, dar si foarte multe grasimi monosaturated, astfel incat previne oxidarea colesteroluli LDL, iar din acest motiv, ateroscleroxa poate sa fie prevenita.

Deasemenea, datorita faptului ca uleiul de masline este bogat in grasimi monosaturated si in antioxidanti, el poate sa previna hipertensiunea arteriala si poate sa reduca deasemenea chiar si riscul unui atac de cord.

Uleiul de masline poate sa fie util pentru corpul uman si datorita faptului ca previne diabetul zaharat. Datorita faptului ca acesta are in compozitia sa o cantitate insemnata de grasimi monosaturate in comparatie cu alte uleiuri, ajuta foarte mult si la stabilizarea nivelului de zahar din sange.

Plus de asta, uleiul de masline reprezinta o sursa importanta de vanadiu, acesta fiind un mineral nu foarte cunoscut publicului, insa care contribuie la stabilizarea glicemiei.

Despre uleiul de masline se spune ca ar fi ideal si pentru mentinerea greutatii corporale, datorita faptului ca anumiti acizi grasi din componenta acestuia reduc semnificativ pofa de mancare.

Mai mult decat atat, uleiul de masline stimuleaza foarte bine metabolismul, si duce la arderea caloriilor intr-un ritm foarte rapid. Asadar, persoanele care isi doresc sa isi mentina sanatatea, si in acelasi timp sa scada si in greutate, trebuie sa introduca neaparat uleiul de masline in alimentatia lor.

Se mai spune despre acest produs, ca ar fi util si in vindecarea anumitor dureri de urechi, iar dupa spusele specialistilor in ORL, acest produs este ideal pentru tratarea durerilor si pentru eliminarea cerumenului.

Deasemenea, specialistii recomanda incalzirea uleiului de masline inainte ca acesta sa fie introdus in ureche, pentru ca rezultatele obtinute sa fie mult mai eficiente.

Asadar, dupa cum se poate observa, uleiul de masline poate sa fie ideal pentru prevenirea anumitor afectiuni, insa el poate sa fie util si pentru tratarea anumitor boli deja existente in corpul uman.

Tocmai acesta este si motivul pentru care, se poate spune ca uleiul de masline este un produs care nu ar trebui sa lipseasca din nici o locuinta.

0 Shares
You May Also Like