Sunt bune fructele deshidratate si confiate?

Sunt bune fructele deshidratate si confiate?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, multi oameni stiu care sunt acele fructe deshidratate si confiate. Fructele confiate sunt fructe, legume sau fructe de padure, fierte in sirop de zahar si apoi uscate. Sunt utilizate pe scara larga in industria cofetariei, atat pentru umplerea, cat si pentru decorarea diverselor rulouri, briose si prajituri.

Dar pot fi consumate, ca fructele obisnuite. Mai ales in sezonul de iarna, cu siguranta trebuie sa includeti fructe confiate in dieta, ale caror beneficii sunt evidente; iarna exista putine fructe si exista o lipsa acuta de vitamine.

Desi fructele confiate sunt fructe uscate, este totusi mai bine sa le consumati si in acest fel, decat nimic. Chiar si dupa ce sunt pregatite in sirop si uscate, acestea pastreaza destul de multe vitamine si nutrienti, atat de necesare iarna.

Dar, multi inca se indoiesc daca fructele confiate sunt utile. Dar, cu adevarat, ce stim despre fructele confiate, in afara ca atunci cand vine vorba despre asemenea fructe, stim despre ce este vorba? Fructele confiate, ale caror beneficii si prejudicii ne sunt necunoscute, le mancam noi insine si ne hranim copiii cu aceste dulciuri.

Si intr-adevar, cei care cred ca fructele confiate sunt daunatoare, intr-o oarecare masura au dreptate. Desigur, daca fructele sunt preparate strict in functie de tehnologie, atunci sunt utile. Sunteti sigur ca atunci cand cumparati fructe confiate din magazin, cumparati fructe uscate?

Ati vazut vreodata un ananas verde sau rosu? Daca vedeti fructe confiate luminoase si colorate pe un raft dintr-un magazin, asigurati-va ca contin coloranti chimici care nu pot fi numiti utili.

Dar utilizarea colorantilor in producerea fructelor confiate nu este inca atat de infricosatoare. Este mult mai rau cand, sub pretextul fructelor confiate, cumparam chimie pura, in care nu exista fructe deloc.

Fructele adevarate confiate nu vor avea niciodata o culoare stralucitoare si saturata. Va ganditi doar, ce culoare va fi fructul care este mai intai gatit si apoi uscat? Desigur, nu se poate vorbi despre culori stralucitoare si atractive dupa astfel de proceduri.

Cumparand fructe confiate din magazin, beneficiile si raul lor nu ne sunt cunoscute. Dar este usor sa verificam acasa ce am cumparat de fapt. Pentru a verifica, este suficient sa turnati felii de fructe uscate intr-un bol cu apa calda si lasati cateva ore. Daca in productie s-au folosit coloranti, atunci apa va fi cu siguranta colorata, iar fructele confiate isi vor pierde aspectul.

Si daca nu s-au folosit coloranti deloc in producerea acestor dulciuri, astfel de fructe confiate se pot dizolva chiar si in apa. Adesea in magazine puteti gasi „fructe confiate”, care arata ca ceva intre fructe si gem. Este mai bine sa refuzati o astfel de achizitie.

Fructele confiate, ale caror beneficii si prejudicii te fac sa te indoiesti, desigur este mai bine sa nu le cumperi. Dar cum sa alegi un produs cu adevarat de inalta calitate? Inainte de a cumpara, desigur, trebuie atinse aceste fructe confiate, daca ambalajul permite sa faceti acest lucru. Un produs de calitate nu trebuie sa elibereze umiditatea atunci cand este stors, dar, in acelasi timp, fructele confiate nu trebuie sa fie prea dure.

Alege fructe confiate care au o culoare naturala. Colorantii nu sunt cu siguranta foarte buni, dar este deja dificil sa gasesti produse fara coloranti si arome. Nu cumpara fructe uscate care au mare greutate, deoarece nu exista certitudinea ca sunt elementare curate.

Cel mai bine este sa cumperi fructe care sunt asezate pe tavi de plastic si ambalate in plastic. Asigura-te ca fructele confiate din tava nu sunt lipicioase. O forta stransa, indica o incalcare a tehnologiei de gatit.

Desigur, este mai bine sa consumi fructe confiate singure, ale caror beneficii si prejudicii sunt cunoscute. Mai exact, astfel de fructe confiate vor fi utile si nu vor fi daunatoare in niciun fel. Pentru a face fructe confiate cu propriile maini, nu este nevoie sa ai o casa in sat, poti chiar sa le faci in apartament.

Procesul de gatit este foarte simplu, pentru aceasta este suficient sa achizitionezi fructe de padure, fructe sau legume din care vei face fructe confiate. Lasa-le sa nu fie la fel de frumoase ca intr-un magazin, dar vei fi sigur ca sunt cu adevarat utile.

Astfel de fructe confiate vor fi mult mai placute de mestecat intr-o seara de iarna urmarind filmul preferat sau folosite intr-o placinta umpluta cu fructe confiate din propriul preparat.

0 Shares
You May Also Like