Tendinte SEO de stiut pentru 2021

Tendinte SEO de stiut pentru 2021

0 Shares
0
0
0

V-ati intrebat recent care vor fi noile tendinte seo 2021? Optimizarea motoarelor de cautare (SEO) este o modalitate eficienta de a atrage consumatorii catre platformele dvs. online – daca o folositi corect. SEO este in continua evolutie si ramanerea la curent cu ultimele actualizari poate fi o provocare.

Cu toate acestea, merita efortul: aproximativ 70% pana la 80% dintre utilizatori se concentreaza exclusiv pe rezultatele organice si ignora inregistrarile platite. Mai mult, aproximativ 28% din aceste cautari convertesc, rezultand o achizitie.

Performanta SEO de top necesita atentie la multe valori, inclusiv trafic, backlink-uri si partajari sociale – pentru a numi doar cateva. In acest articol veti descoperi 3 dintre tendintele SEO din anul 2021, care va pot ajuta sa va creati strategia SEO in 2021.

Inteligenta artificiala – tendinte seo 2021

Inteligenta artificiala (AI) cu siguranta schimba modul in care oamenii interactioneaza cu continutul online. Merita remarcat in special algoritmul AI al Google. Dezvaluit cu cativa ani in urma, algoritmul – numit RankBrain – joaca un rol important in factorii de clasificare Google pentru rezultatele paginilor cu rezultate ale motorului de cautare (SERP).

Greg Corrado, un om de stiinta de la Google care a contribuit la dezvoltarea RankBrain, a subliniat anterior capacitatea unica a instrumentului de a invata: „Celelalte semnale, toate se bazeaza pe descoperiri si intelegeri pe care le-au avut oamenii in regasirea informatiilor, dar nu exista invatare” Acest lucru inseamna probabil, ca RankBrain se va imbunatati doar cu timpul, facand AI o tendinta de top SEO de urmarit.

Deci, marea intrebare este, cum va optimizati SEO pentru RankBrain? In timp ce gigantul motorului de cautare nu va impartasi detalii, expertii considera ca semnalele din experienta utilizatorului sunt principalul factor determinant.

Acestea ar putea include factori de la rata de click pana la timpul petrecut pe pagina. Trebuie sa captivati si sa atrageti cititorii cu continut util, bine organizat. Un verificator SEO pe pagina va poate ajuta sa evaluati intensitatea paginii pe baza unor puncte precum lizibilitatea, backlink-urile si multe altele. Acest fapt trebuie luat serios in considerare atunci cand vorbim despre tendinte seo pentru 2021.

tendinte seo 2021

Cautarile vocale – tendinte seo 2021

Datorita inovatiilor precum Asistentul Google, Apple Siri si Alexa Amazon, tehnologia de cautare vocala a parcurs un drum lung, iar acum este la un nivel avansat. Pe masura ce tehnologia s-a imbunatatit, a devenit si mai populara. De fapt, procentul gospodariilor prevazute sa detina un difuzor inteligent pana in 2022 este de 55%.

Pentru a optimiza cautarea vocala, luati in considerare cuvintele cheie. Identificati expresii mai lungi pe care oamenii le folosesc in conversatia de zi cu zi. Cautarile vocale tind sa functioneze mai bine cu o formulare mai lunga si mai naturala. Cand oamenii tasteaza, au tendinta de a scurta. De exemplu, o persoana ar putea cauta prin voce „Care sunt noile tendinte SEO pentru 2021?” dar introduceti cuvintele „noi tendinte SEO 2021”.

Continutul care respecta principiul Google EAT – tendinte seo 2021

Google a reiterat faptul ca calitatea continutului este esentiala pentru succesul in clasament. Dar ce inseamna „calitate” pentru Google? Consultati principiul EAT: expertiza, autoritate si incredere.

Acesti factori au un important rol in stabilirea daca o pagina web are continut de calitate util. Acest principiu este relevant in special in nisele de afaceri care intra sub eticheta „banii tai, viata ta” (YMYL), precum ingrijirea sanatatii si finantele.

Exista cateva modalitati prin care puteti asigura continut de calitate. Mai intai, intelegeti ce tip de continut apreciaza clientii dvs. In al doilea rand, efectuati cercetari privind intentia de cautare, care va ajuta sa identificati calatoria de consum.

In al treilea rand, utilizati aceste informatii pentru a crea continut care sa se potriveasca formatului preferat de utilizatorii dvs. De exemplu, daca continutul este dedicat adolescentilor, este preferabil sa faceti videoclipuri. Daca satisfaceti un public mai in varsta, videoclipul poate fi mai putin atragator.

0 Shares
You May Also Like