Timpul potrivit pentru primele jucarii si ce rol au acestea

0 Shares
0
0
0

Cand ne gandim la jucarii automat ne amintim de copilarie, de sunete si culori incantatoare. Sunt o reala emotie si orice adult la un moment dat gaseste la randul sau o placere in a se juca cu un obiect destinat celor mici. De asemenea, tot adultii sunt cei responsabili de asigurarea unui “stoc” de jucarii pe care cel mic il are deja cand nici bine nu a implinit cateva luni.

Pentru ca in mod automat gandim ca un copil are nevoie de jucarii te vei grabi sa faci asta. Stii insa cand este si momentul potrivit? Degeaba le cumperi daca nu isi au rostul sau nu sunt indicate la o anumita varsta. Iata cateva sfaturi pentru achizitii responsabile cand vine vorba de jucarii bebelusi si cele pentru copii de varste mai mari.

Toate la timpul lor

Un bebelus incepe sa distinga incepand cu varsta de 2 luni si face deja si diferente de culoare. Insa va avea nevoie ca obiectul in cauza sa fie mai aproape de aria sa vizuala. La aceasta etapa ii pot fi doar prezentate jucarii, caci de folosit nu va avea cum sa le foloseasca.

Primele jucarii pentru bebelus se bazeaza pe aspecte de baza, culoare, sunete si prindere. De aceea orice alegi trebuie sa tina cont de aceste repere. Cele mai complexe urmeaza a fi alese dupa etapa in care cel mic invata sa prinda si intelege rostul unui lucru.

Pentru etapa de 6 luni cand incepe si cresterea dintilor o serie de jucarii pot avea si un rol practic, acela de a fi mestecate si de a oferi o senzatie de usurare, de ameliorare a durerii la nivelul gingiei. Se pot alege acele jucarii cu lichid in interior, cu o textura moale, de tip inele sau chiar in forma de suzeta, daca cel mic are o preferinta pentru un astfel de obiect.

Materialele jucariilor si mici detalii ce iti cer atentie

Atunci cand alegi o jucarie pentru bebelus iti asumi o responsabilitate. In primele luni, chiar pana la un an, un bebelus va baga in gura mai tot ce i se ofera, fie ca este mancare sau doar o jucarie. Tinand cont de acest obicei, este evident ca jucariile alese trebuie sa corespunda unui anume nivel de siguranta.

Jucariile pentru bebelusi nu trebuie sa dispuna de mici parti, componente ce se ataseaza si detaseaza usor; ideal ar fi sa dispuna de sistem de prindere sigur, sa mizeze pe vibratii, culori, texturi si sunete, pe materiale moi si sigure. Asta nu inseamna ca esti limitat in optiuni, intrucat exista variate dintre cele mai diverse de jucarii potrivite: cuburi colorate din materiale textile, ce pot oferi numeroase activitati si optiuni de joc, mingi, animalute din plus etc.

Lumea copiilor este adesea definita de culoare, de joc si joaca. Insa cade in responsabilitatea adultilor sa aleaga acele jocuri si jucarii potrivite varstei. Sa nu uitam ca exista si un rol educativ ale acestora, deci cu atat mai mult se va dori a le alege pe cele potrivite, in functie de categoria de varsta.

O recomandare in acest sens poate fi si magazinul online de profil, babytrend.ro, acolo unde se vor gasi optiuni variate si interesante, modele de jucarii moderne si la preturi rezonabile.

0 Shares
You May Also Like