Tipuri de blefaroplastie

Tipuri de blefaroplastie

0 Shares
0
0
0

Femeile care sunt deranjate de aspectul cazut al pielii din zona ochilor, iar aici putem sa discutam atat de pleoapele inferioare cat si de pleoapele superioare, sau femeile care au aceasta zona care arata inestetic si imbatranita, pot sa gaseasca in blefaroplastie cea mai buna solutie, pentru a scapa de aceasta problema.

In cele mai multe situatii, femeile care trec de varsta de 35 de ani apeleaza la operatia de blefaroplastie, care mai este cunoscuta si ca si chirurgia pleoapelor, sau ca si remodelarea estetica a pleoapelor.

Ei bine, femeile care depasesc varsta de 35 de ani apeleaza cel mai mult la acest procedeu, datorita faptului ca odata cu trecerea timpului, pielea lor incepe sa isi piarda din elasticitate, la fel ca si forta muschilor.

Acest lucru nu este unul benefic, pentru ca toate aceste actiuni se produc la nivelul pleoapelor, iar astfel va aparea in zona respectiva tesutul adipos, care va contribui decisiv la aspectul imbatranit al pielii. Sunt insa si situatii in care femeile care au mai putin de 35 de ani, au si ele nevoie de acest tip de interventie.

In atentia persoanelor care au de gand sa opteze pentru o astfel de interventie chirurgicala asupra pleoapelor, trebuie precizat faptul ca persoanele care au probleme cu glanda tiroida, persoanele care au probleme cu hopotriroidismul sau cele care au boala Graves, nu trebuie sa urmeze o asemenea interventie.

La fa fel este si cazul persoanelor care au sindromul ochilor uscati, hipertensiune sau alte boli cardiovasculare ori diabet, sau persoanele care au retina detasata, trebuie mentionat faptul ca blefaroplastia nu este recomandata.

In schimb, persoanele perfect sanatoase, care au de gand sa opteze pentru interventia de blefaroplastie, trebuie sa stie faptul ca aceasta poate sa fie de mai multe tipuri.

In primul rand, se poate efectua blefaroplastie superioara, care se refera la indepartarea pielii si a grasimii excesive din zona pleoapei superioare. Acest exces de grasime si de piele acumulat la nivelul pleoapei superioare, poate chiar sa afecteze vederea. In coltul superior al ochiului, dar si central, vor putea fi vazute pungile de grasime.

Blefaroplastia inferioara este un alt tip de chirurgie a pleoapelor, si se refera la indepartarea grasimii si a pielii de sub ochi. Este important de amintit faptul ca aceasta procedura este ideala pentru indepartarea cearcanelor datorita repozitionarii grasimii de sub ochi.

Mai exista si blefaroplastie inferioara transconjunctivala, care se faca fare incizie pe piele, si care este recomandata persoanlor tinere, care inca nu se lupta cu pielea in exces.

Asadar, acestea sunt tipurile de blefaroplastie care se pot efectua pentru ca persoanele doritoare sa aiba un chip mult mai tanar decat varsta lor. Sunt persoane care se intreaba daca se poate efectua blefaroplastia superioara si blefaroplastia inferioara in acelasi timp.

Ei bine, raspunsul este da, iar pleoapele pot sa fie remodelate atat cele superioare cat si cele inferioare in cadrul aceleiasi interventii chirurgicale. Plus de asta, aceasta interventie mai poate sa fie asociata si cu alte tipuri de interventii, cum ar fi de exemplu liftingul facial.

0 Shares
You May Also Like