Tipuri de ten

0 Shares
0
0
0

În ultima vreme, grija femeilor față de tenul lor a determinat industria produselor de înfrumusețare să vină în ajutorul acestora cu produse alese. De departe, coreenii conduc detașat pe piață, cu produsele lor, datorită utilizării ingredientelor naturale care chiar dau rezultate și datorită prețului accesibil pe care îl au. Dar sunt oare acestea potrivite pentru orice tip de ten?

Răspunsul este categoric DA! Și mai mult decât atât, produsele cosmetice coreene sunt adaptate fiecărui tip de ten. Că vorbim de tenul uscat, gras, mixt sau sensibil, pe oricare l-ai avea, găsești produse special concepute pentru tine.

Caracteristicile tenului însă nu sunt definitive. Tipul tenului tău se poate schimba în timp. De exemplu, persoanele mai tinere se bucură în mai mare măsură de un ten normal cu mai puține defecte, decât persoanele adulte sau mai în vârstă.

Diferența o face nivelul de hidratare, o piele hidratată fiind mai elastică, precum și cantitatea de sebum secretată și sensibilitatea la diverși factori din mediu.

Tenul normal

Nici prea uscată și nici prea grasă, pielea normală are puține imperfecțiuni sau deloc, sensibilitatea la factorii de mediu este scăzută, iar porii sunt foarte greu vizibili. Cu produsele potrivite pentru curățare și hidratare, acest ten o să radieze de sănătate și îngrijire.

Tenul mixt

Pielea poate fi uscată sau normală în unele zone și grasă în altele, cum ar fi zona T (nas, frunte și bărbie). Datorită acestui fapt, este necesar să folosești produse de îngrijire diferite în funcție de zona pe care o tratezi.

Caracteristic acestui ten sunt porii mai mari, apariția punctelor negre și luciul inestetic dat de excesul de sebum din zona T.

Tenul uscat

Tenul uscat ar putea părea avantajos la prima vedere, datorită porilor care sunt aproape invizibili. Cu toate acestea, cei care îl dețin, au o piele puțin elastică, se confruntă cu o sensibilitate crescută la diverși factori de mediu precum și cu apariția petelor roșii sau a ridurilor premature.

Pielea uscată poate fi cauzată sau agravată de factorii genetici, de schimbările hormonale, de factori de mediu precum vremea prea friguroasă sau caldă și de unele medicamente.

Iată câteva sfaturi urile pe care să le aplici pentru a combate tenul uscat, pe lângă produsele hidratante pe care este necesar să le folosești:

  • În primul rând renunță la dușurile sau băile luuungi și fierbinți, ca mai apoi să îți schimbi și produsele de curățare utilizate până acum cu unele cu textură și efect mai blând.
  •  În al doilea rând folosește umidificatoare de aer și contribuie și din interior la schimbare, consumând mai multe lichide.

Tenul  gras

Să recunoști un ten gras nu este așa de greu, deoarece acesta se dă foarte ușor de gol dacă nu este ascuns sub machiaj. Indiciile sunt evidente: pori măriți, ten strălucitor, gras și nelipsitele puncte negre, coșuri sau alte pete.

Pentru a avea grijă de tenul gras ai nevoie de produse de curățare blânde, dar eficiente, care să îndepărteze excesul de sebum și să restabilească ph-ul fiziologic al pielii. Nu uita că este contraindicat să îți storci coșurile, datorită perioadei de vindecare prelungite.

Tenul sensibil

Posesorii de ten sensibil își găsesc greu echilibrul. Piele este mai roșie și apar de obicei mâncărimile, senzația de arsură sau chiar de uscăciune. Dar produsele coreene sunt alături de tine pentru a obține un ten cât mai aproape de normal.

Însă recomandat este, dacă ai piele sensibilă, să încerci să afli care sunt sursele care declanșează sensibilitatea  pentru a le putea trata și evita pe viitor.

Concluzia este simplă; produsele coreene te vor ajuta indiferent de tenul pe care îl ai și vei vedea rezultate uimitoare într-un timp scurt.

 

 

0 Shares
You May Also Like