Top 10 beneficii ale implanturilor dentare

0 Shares
0
0
0

Când vine vorba de înlocuirea dinților lipsă sau a celor deteriorați, există mai multe opțiuni. Însă o opțiune care iese în evidență față de restul este implantul dentar. Implanturile dentare oferă beneficii pe care alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele dentare sau punțile, pur și simplu nu le pot oferi. Iată principalele beneficii ale acestei opțiuni inovatoare.

Previne pierderea osoasă

Când pierdeți dinții, aveți tendința de a pierde și masa osoasă din maxilar. Osul maxilarului are nevoie de stimulare pentru a-și menține masa. Implanturile dentare sunt singura opțiune de înlocuire a dintelui care înlocuiește și stimularea osoasă a maxilarului, ajutând la prevenirea pierderii osoase.

Se potrivește cu dinții  naturali

Implanturile dentare vin într-o mare varietate de forme și dimensiuni. Stomatologul va lucra cu dumneavoastră pentru a proiecta implanturi care se potrivesc cu culoarea dinților din jur și se potrivesc perfect în gol. Nimeni altcineva nu va ști că aveţi implant dentar.

Reface forța mușcăturii

Deoarece implanturile dentare sunt ancorate în maxilar cu un şurub de titan care înlocuiește rădăcina dintelui, ele vă permit să mușcați cu aproximativ aceeași forță pe care ați putea-o folosi cu dinții naturali. Alte opțiuni de înlocuire a dinților nu restabilesc la fel de bine forța de mușcătură, deoarece stau deasupra gingiilor și nu sunt ancorate în loc.

Previne modificările formei feței

Dinții ajută la susținerea structurii feței. Când vă pierdeţi dinții, pierdeţi acel sprijin, ceea ce, în cele din urmă, face ca fața să-şi schimbe forma, făcându-vă să păreţi mai în vârstă. Implanturile dentare oferă un suport similar pentru față ca dinții naturali, împiedicând-o să își schimbe forma.

Activează vorbirea naturală

Unele opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele dentare, vă pot afecta capacitatea de a pronunța corect cuvintele. Lipsa dinților vă poate modifica și vorbirea. Deoarece implanturile dentare se simt și funcționează la fel ca dinții naturali, ele vă permit să vorbiți ușor și natural.

Fără carii

Dinții artificiali trebuie şi ei îngrijiți, pentru a preveni acumularea bacteriilor în gură și cauzarea infecțiilor, dar materialul din care sunt fabricate implanturile dentare nu se poate degrada. Nu va trebui niciodată să vă faceți griji că aveți carii în implanturile dvs. dentare!

Ușor de îngrijit

Îngrijirea implanturilor dentare este ușoară! Implanturile dentare nu necesită să cumpărați produse speciale pentru a le curăța sau a le îngriji. Nu este nevoie de pahare, tablete de curățare, adeziv sau ață specială. Doar periați și folosiți aţa dentară, așa cum ați face de obicei.

Sprijină dinții adiacenți

Un decalaj cauzat de un dinte lipsă poate face ca dinții de pe ambele părți ale decalajului să își schimbe pozițiile. Implanturile dentare umplu golul, permițându-vă să mențineți un zâmbet drept și uniform.

O soluție permanentă pentru pierderea dinților

Alte opțiuni de înlocuire a dinților vor trebui reparate sau înlocuite periodic, dar implanturile dentare sunt concepute să reziste pentru tot restul vieții. Dacă aveți nevoie de o opțiune de înlocuire a dinților, cu siguranță ar trebui să luați în considerare implanturile dentare. Pentru a afla dacă sunteți un bun candidat pentru implanturi dentare, programați o consultație la medicul dentist.

0 Shares
You May Also Like