Tot ce trebuie stiut despre dispozitivele si sistemele unei case inteligente

Tot ce trebuie stiut despre dispozitivele si sistemele unei case inteligente

0 Shares
0
0
0

O casa inteligenta face viata de zi cu zi mai usoara. Dispozitivele conectate in retea functioneaza mana in mana in casa si gradina. Exista unele sfaturi despre cum functioneaza o casa inteligenta si de asemenea, exista o imagine de ansamblu asupra celor mai importante componente, detalii tehnice si dispozitive.

Subiectul casei inteligente a fost pe buzele tuturor cel putin de la asistentii vocali Alexa, Siri si Google Assistant. Din ce in ce mai multe gospodarii au un difuzor inteligent cu unul dintre asistentii inteligenti la bord. Dar Smart Home este mult mai mult decat a intreba despre vreme pe Siri.

Ce este o casa inteligenta?

O casa inteligenta este o gospodarie in care dispozitivele comunica intre ele, actioneaza si sunt controlate central. Dispozitivele conectate in retea preiau automat munca si sarcinile din casa. Nu conteaza daca proprietarul locuieste intr-o casa sau intr-un apartament. Pentru fiecare tip de viata exista produse pentru casa inteligenta care se potrivesc vietii de zi cu zi.

Comunicarea intre componentele individuale ale casei inteligente este din ce in ce mai wireless. Datele sunt transmise de obicei fie prin radio, WLAN sau Bluetooth. In unele cladiri noi se folosesc si solutii cu fir.

Motivul este acela ca daca tot mai multe dispozitive functioneaza intr-o retea, aceasta se poate supraincarca rapid. Sistemele cu fir sunt, de asemenea, considerate mai putin susceptibile. Cu toate acestea, instalarea lor este mult mai complexa.

In cele mai multe cazuri, controlul este preluat de aplicatiile de pe smartphone sau tableta. Nu conteaza daca se utilizeaza Android sau iOS ca sistem de operare. Producatorii de case inteligente ofera adesea aplicatii pentru ambele sisteme. O alta optiune convenabila sunt asistentii vocali. Datorita Siri, Alexa si Google Assistant, se pot controla dispozitivele pur si simplu prin comanda vocala.

Datorita numarului tot mai mare de producatori, dorinta de compatibilitate a crescut si in randul utilizatorilor in ultimii ani. Sistemele smart home integreaza produse de la diferiti producatori sub un singur acoperis.

In acest fel, simplifica enorm controlul si gestionarea caselor inteligente. Cele mai cunoscute sisteme includ Apple HomeKit, Amazon Alexa si Google Home cu Google Assistant. Dar furnizori precum Salus Quantum 2022 impresioneaza si prin produsele lor de inalta calitate.

Avantajele unei case inteligente dintr-o privire:

  • Mai mult confort
  • Mai multa siguranta
  • Mai mult timp liber
  • Mai putina munca
  • creativitate
  • Operare usoara
  • Automatizare acasa

Posibilitatile datorita unei case inteligente

Posibilitatile unei case inteligente sunt acum aproape nelimitate. Automatizarea inteligenta a locuintei va face viata de zi cu zi mai usoara si, in acelasi timp, sporeste securitatea si confortul. In plus, casa inteligenta ajuta la economisirea energiei electrice si astfel la protejarea mediului.

Cu lumina inteligenta in casa, viata poate fi mult mai placuta, deoarece, cu un sistem de iluminat inovator, lumina din casa inteligenta se adapteaza automat vietii de zi cu zi.

De exemplu, proprietarul se poate trezi natural cu luminile care se estompeaza incet in dormitorul sau. Acesta poate crea o atmosfera romantica pentru o cina la lumina lumanarilor cu o singura comanda vocala.

0 Shares
You May Also Like