Totul despre RCA

Totul despre RCA

0 Shares
0
0
0

Mai intai de toate, trebuie sa mentionam faptul ca polita rca (Raspundere Civila Auto), este un contract care se incheie intre o persoana fizica sau o persoana juridica ce detine un autoturism, si o companie de asigurari autorizata in acest sens, care are drept obiectiv despagubirea soferilor nevinovati din cadrul unui accident rutier.

Mai exact, atunci cand esti implicat intr-un accident rutier, iar celalalt sofer a fost de vina pentru producere accidentului, tu vei fi despagubit de catre firma la care aceasta are incheiata polita de asigurare.

Partea mai putin placua privind aceste polite de asigurari, este aceea ca in cazul in care esti implicat intr-un accident rutier care s-a produs din vina ta, nu vei fi despagubit in nici un fel, iar soferul nevinovat sa avea avantajul de a-si repara masina fiind despagubit de firma de asigurari la care ai incheiat tu polita pentru masina ta.

Ei bine, pentru a se putea incheia o polita de asigurare RCA, trebuiesc indeplinite anumite conditii despre care vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

Mai intai de toate trebuie ca autoturismul care se doreste sa fie asigurat, sa fie inmatriculat in Romania, sau sa fie supus inmatricularii in Romania.

Tot referitor la aceste polite de asigurari trebuie sa specificam foarte clar faptul ca asiguratul trebuie sa fie una si aceiasi persoana cu cea trecuta in documentele de identificare a autoturismului.

Desemenea, tot referitor la incheierea unei polite trebuie sa mentionam faptul ca este nevoie de cartea de identitate a masinii, este nevoie de certificatul de inmatriculare al acesteia si de cartea de identitate a persoanei pe numele careia se va incheiea polita de asigurare.

Este foarte important de mentionat aici faptul ca asigurarea incepe sa fie valabila doar in cazul in care a fost eliberata contra unei prime de asigurare, fie pentro o luna de zile, fie pentru 6 luni, fie pentru un an de zile.

Tot referitor la asigurarea rca trebuie sa mentionam faptul ca in aceasta perioada este singura asigurare obligatorie impusa de catre stat pana acum. O asemenea polita de asigurare se incheie pentru toate masinile care sunt inmatriculate in Romania, sau pentru cele supuse procesului de inmatriculare in Romania.

Iarasi este important de mentionat faptul ca atunci cand se incheie polita de asigurare RCA care este valabila pe teritoriul Romaniei, se incheie si o polita Carte Verde. Care este echivalentul politei RCA, in strainatate, astfel incat masina sa poata circula fara probleme in strainatate.

In ceea ce priveste politele de asigurare, ele se pot incheia la orice societate de asigurari, la un broker de asigurari, sau se pot incheia mai nou chiar si online.

Ei bine, acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante informatii pe care toata lumea trebuie sa le cunoasca cu referire la politele de asigurare RCA.

Cei care isi doresc sa fie despagubiti in cazul unui accident rutier chiar daca sunt vinovati de producerea accidentului, vor trebui sa isi indrepte atentia spre o polita CASCO, insa o asemenea polita de asigurare este d

0 Shares
You May Also Like