Tu stii ce sunt urechile de elefant? Cum si cand poti savura acest aluat foietaj delicios?

Tu stii ce sunt urechile de elefant? Cum si cand poti savura acest aluat foietaj delicios?

1 Shares
0
0
1

Uneori vrei doar ceva gustos si rapid, care sa nu necesite mult timp de pregatire, asa cum sunt acele  urechi de elefant, ce pot fi pregatite fie in casa, fie pot fi cumparate de la Boromir sub forma de produse de patiserie congelate si in aproximativ 30 de minute, ele pot fi savurate alaturi de cafea, ceai sau chiar si simple.

Ce sunt urechile de elefant?

Urechile de elefant sunt cercuri crocante de aluat foietaj prajit, cunoscute si sub numele de paine prajita, acoperite cu scortisoara si zahar. Sunt vandute, de obicei, la targuri, carnavaluri, rulote alimentare si parcuri tematice.

Se numesc asa datorita formei neuniforme ridate, oarecum rotunda a bucatii de aluat prajit, ce aminteste de urechea unui elefant.

Cum sa faci urechi de elefant

Pentru o ceasca de faina cu crestere automata, amesteca impreuna o ceasca de faina universal, 1 1/2 lingurite de praf de copt si 1/4 lingurita de sare. Acopera vasul cu folie de plastic si lasa-l deoparte timp de 15 minute.

Intoarce aluatul pe o suprafata cu faina si framanta de cateva ori. Apoi, taie aluatul in 8 bucati.

Aplatizeaza fiecare bucata intr-un cerc subtire. Poti folosi mainile, varfurile degetelor, un sucitor sau o combinatie a tuturor celor trei.

Pune ulei intr-o tigaie din fonta sau intr-o oala care este suficient de larga pentru a se potrivi cu cercurile de aluat. Incalzeste uleiul si apoi foloseste clesti pentru a adauga cu grija rondele de aluat (1 sau 2 in functie de dimensiunea tavii) in uleiul fierbinte.

Se prajesc urechile de elefant timp de aproximativ un minut de fiecare parte, pana se rumenesc. Monitorizeaza intotdeauna temperatura uleiului si ramai aproape de tigaie. Scurge fiecare ureche de elefant pe o farfurie captusita cu un prosop de hartie.

Se pot face urechi de elefant din timp?

Pentru cele mai bune rezultate, urechile de elefant prajite se bucura cel mai bine in timp ce sunt inca proaspete si crocante. Dar uneori este nevoie sa le faci cu mai mult timp inainte de a fi consumate.

Pentru a reincalzi urechile de elefant, pune-le in cuptor timp de 10 minute. Incearca sa le infasori pe fiecare in folie pentru a le impiedica sa se usuce.

Poti incerca, de asemenea, sa utilizezi un cuptor cu prajitor de paine, o friteuza cu aer sau chiar cuptorul cu microunde. Presara-le cu zahar de scortisoara in timp ce sunt calde.

Ce topping-uri se pot folosi pe urechile de elefant prajite?

Clasicul topping pentru urechile de elefant prajite este zaharul cu scortisoara, dar exista si multe alte optiuni. Deoarece urechile de elefant este un aluat foietaj prajit si indulcit, poti adauga orice topping dulce. Iata cateva de incercat:

  • zahar pudra
  • glazura
  • sirop de caramel
  • sos de ciocolata
  • sos de capsuni.

Infasoara urechile de elefant in folie de plastic si depoziteaza-le la temperatura camerei timp de 1-2 zile. Sau depoziteaza-le intr-o punga de depozitare ermetica pentru congelator timp de 3-4 luni. Pentru a le reincalzi, aprinde cuptorul la 180 de grade pentru doar 10 minute si vor fi la fel de proaspete ca la inceput.

1 Shares
You May Also Like