Unde se pot gasi produse naturale si bio?

Unde se pot gasi produse naturale si bio?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care vrem sa ne cumparam alimente sau produse alimentare, trebuie sa stim ca putem sa gasim produse despre care se spune ca sunt naturale, dar putem sa gasim si produse bio – organice.

Referitor la cele doua categorii de produse, un lucru este cat se poate de clar, si anume ca putem sa gasim astfel de produse in tot felul de magazine cu produse bio si naturale, insa ele se pot gasi chiar si la piata sau la supermarket-uri.

Deasemenea, mai nou au aparut o multime de magazine online de unde oamenii isi pot cumpara astfel de produse, asa ca tot ceea ce au de facut este sa acceseze magazinele online de specialitate, sa isi comande produsele si sa astepte pana cand acestea ajung acasa.

Ei bine, in ceea ce priveste produsele despre care se spune ca ar fi naturale, trebuie mentionat faptul ca de multe ori acestea nu sunt tocmai naturale. De ce? Pentru ca desi ele sunt facute doar din plante iar aici ne referim la radacini, fructe, frunze, etc., tot contin substante chimice.

Acest lucru este posibil deoarece plantele respective au fost tratate candva cu tot delul de pesticide, antibiotice, fertilizanti, hormoni, etc., iar aceste substante au trecut si in produsul finit. Din acest motiv, aceste produse nu mai pot sa fie numite produse naturale.

Plus de asta, o multime de produse finite despre care se spune ca ar fi naturale, sau despre care oamenii trebuie sa creada ca sunt naturale, au in compozitia lor fel si fel de coloranti sau fel si fel de conservanti, asa ca acesta este un alt motiv pentru care produsele si alimentele respective nu sunt naturale.

Asadar, un produs despre care se spune ca este natural poate sa contina E-uri (mancarea), parabeni (produsele cosmetice), vopsea toxica (textilele), sau inalbitori chimici (detergentii).

Exista alimente despre care se spune ca sunt naturale, insa ele contin doar 2% ingrediente naturale, restul fiind conservanti, coloranti, indulcitori, etc., asa ca trebuie studiate cu mare atentie etichetele acestor alimente.

Ei bine, cea de a doua categorie de produse si alimente pe care le putem gasi pe piata cuprinde produsele si alimentele bio – organice, care sunt naturale in proportie de 100%.

Toate aceste produse sunt facute din ingrediente naturale care au crescut in sere sau ferme organice, acolo unde nu au fost folosite ingrasaminte sau pesticide chimice.

Un produs bio – organic nu are in compozitia sa coloranti, conservanti, stabilizatori de aroma, sau alte astfel de ingrediente. De exemplu, aici putem aminti ciocolata bio care este facuta din ingrediente bio, de cea mai buna calitate.

Asadar, atat la magazinele din oras, cat si in piete, in supermarket-uri sau la magazinele de specialitate se gasesc fel si fel de produse si de alimente despre care se spune ca ar fi naturale, insa cele mai bune produse sunt cele bio – organice, care sunt in proportie de 100% naturale, neavand in compozitia lor alte ingrediente sau aditivi alimentari, ori coloranti sau conservanti ori stabilizatori de aroma.

0 Shares
You May Also Like