vacanta-de-ski-la_borovets

Vacanta de ski la Borovets in Bulgaria

0 Shares
0
0
0

Borovets este cea mai veche statiune montana din Bulgaria. Statiunea a fost intemeiata in secolul19 cand Knyaz Ferdinand a decis sa mearga la vanatoare in aceasta regiune.

Si-a construit o resedinta in zona, dupa care mai multi rezidenti din capitala au inceput sa isi petreaca vacantele in Borovets. Asa au inceput sa apara mai multe sate. Pana in anii 40 ai secolului 20, statiunea se numea Chamkoria.

Reprezentativii elitei isi petreceau iarna si vara aici. In anii 60 si 70 statiunea a crescut din ce in ce mai mult si au aparut multe hoteluri. Datorita facilitatilor sportive de iarna, Borovets a devenit cea mai populara statiune montana din Bulgaria.

Borovets este situat in munti Rila sub varful Mousala, la o altitudine de 1350 m. Statiunea are mai mult de 58 km de partii de ski. Lifturile si infrastructura sunt moderne si au o capacitate relativ mare.O cabina de lift te poate duce pana la varful Yastrebets, urcand vara iti poate oferi o priveliste minunata asupra muntilor Rila.

Puteti gasi cazare in numeroase hoteluri cu diferite tarife in functie de conditiile oferite. Puteti gasi deasemena si bungalouri, unele din ele au si sauna. De asemenea ca o alternativa pentru hoteluri sau bungalouri puteti inchiria vile private. Majoritatea vilelor sunt de 4 si 5 stele, iar pretul de inchiriere al acestora este relativ ridicat.

In statiune puteti gasi si multe restaurante si cluburi cu preturi, de obicei, putin ridicate. Desi mancarea este gustoasa nu prea va veti bucura de mancarurile cele mai bune, majoritatea hotelurilor oferind all inclusive, nu veti mai fi nevoiti sa cheltuiti prea mult in restaurante.

In afara de ski, Borovets mai ofera si alte atractii. Unele hoteluri au piscina, sauna, masaj,proceduri spa si altele. De asemenea puteti gasi bowling, minigolf, mers pe bicicleta si cu calul.

Pe timp de vara este recomandat sa explorati reagiunea de langa Borovets, sa urcati spre ski Yastrebets, iar de acolo sa faceti drumetii spre varful Mousala. Drumul dureaza intre 45 si 60 minute.Din Borovets puteti ajunge si in Tsarska Bistritsa, localizata doar la cateva sute de metri de statiune.

Ocazional resedinta este deschisa pentru vizitatori atunci cand membri casei regale sunt plecati.Tsaska Bistrtsa este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din zona Borovets. Cateva generatii regale au construit o cabana de vanatoare frumoasa. Curtea este mare si este compusa din plante rare.

O mica centrala electrica asigura curentul electric al complexului. Centrala functioneaza inca din 1912 si n-a fost reparata niciodata in decursul unui secol.Cea mai frumoasa parte a statiunii o reprezinta malul raului Bistritsa.

Tsarska Bistritsa are deasemenea o mica pista de ski si o masina de zapada artificiala. O variatate de rute pornesc din Borovets cum ar fi: spre varful Mousala, dureaza in jur de 6 ore;spre palatul Sitniakovo, in jur de 1,5 ore, cabana Chakur Voivoda (2,5 ore), palatul Saruguol ( 3ore), cabana Maritsa (4,5 ore) si cabana Zavarchitsa (6 ore).

Totodata aveti nevoie de un ghid local,deoarece muntii Rila sunt cunoscuti pentru vremea schimbatoare.

0 Shares
You May Also Like