Avantaje si dezavantaje pentru casele din containere

Avantaje si dezavantaje pentru casele din containere

0 Shares
0
0
0

Toti cei care isi doresc sa isi construiasca o casa, fie aleg sa isi indrepte atentia spre caramida, fie aleg sa se orienteze spre boltari din beton sau spre BCA, insa exista si cazuri in care cei care isi doresc o casa aleg sa isi construiasca o casa din lemn.

Mai nou, a mai aparut o varianta pentru toti cei care intentioneaza sa isi construiasca o casa, astfel ca se pot construi acum si case din containere, iar in continuarea acestui articol vom discuta despre avantajele, dar si despre dezavantajele unei asemenea case din containere.

In primul rand vom incepe cu dezavantajele caselor din containere, asa ca aici putem sa amintim in primul rand reticenta din partea dudelor sau din partea prietenilor. Foarte multi sunt cei care atunci cand aud de case din containere se gandesc la cutii mici din tabla, care sunt inghesuite si nu le surade ideea, asa ca vor incerca sa te convinga ca nu este cea mai buna solutie pentru tine.

Un alt dezavantaj al caselor din containere este acela ca dupa cum arata detaliile tehnice, durata lor de viata este cuprinsa undeva intre 15 si 20 de ani. Acest aspect este foarte important, insa durata de viata a locuintei se prelungeste daca locuinta este ingrijita si intretinuta bine.

Confortul termic este redus, asa ca acesta este inca un dezavantaj pe care il au casele din containere, ca sa nu mai zicem ca sunt si destul de costisitoare.

Ei bine, am inceput cu partile mai putin placute, pentru a incheia articolul cu partile frumoase si cu avantajele caselor din containere, asa ca vom dezbate acest aspect pe scurt in continuare.

Un prim avantaj este reprezentat de posibilitatea amplasarii modulara in functie de buget, astfel ca daca bugetul iti permite sa cumperi doar doua containere, poti amplasa doar doua containere, iar apoi iti poti mari casa alipind alte containere, care se pot alipi de cele doua existente.

Un alt mare avantaj pe care il au casele din containere este acela ca au un impozit mic pe locuinta. Containerele pot fi amplasate pe stalpi de beton sau pe placa de beton, insa alegand varianta cu amplasarea lor pe stalpi vei plati mai putin impozit tinand cont de faptul ca se calculeaza impozitul dupa amprenta la sol.

Timpul foarte mic de executie reprezinta un alt avantaj pe care il au aceste case din containere, astfel ca dupa 30 de zile te poti muta in noua ta casa construita din containere. Aceste case din containere sunt foarte rezistente la foc, pentru ca tabla si materialele de izolatie folosite sunt foarte rezistente la foc. Acesta este un alt mare avantaj al caselor din containere.

Faptul ca pot sa fie montate si demontate fara a-si pierde stabilitatea, cu siguranta reprezinta un alt mare avantaj pe care il au aceste case din containere.

Asadar, acestea sunt cateva dintre avantajele si dezavantajele pe care le au casele din containere, iar toti cei care vor sa isi construiasca o casa, pot lua in calcul si aceasta varianta.

 

 

0 Shares
You May Also Like