Ce-sunt-si-cum-functioneaza-bateriile-externe

Ce sunt si cum functioneaza bateriile externe?

0 Shares
0
0
0

Astazi telefonia mobila a luat o amploare deosebita, ajungand la un nivel nemaintalnit. Peste tot sunt folosite dispozitive mobile cu aplicatii din ce in ce mai numeroase care consuma foarte repede bateria interna a acestora.

De aceea, in ultimii ani au aparut tot mai multe modele de baterii externe care sa suplimenteze cu succes necesarul de energie pentru dispozitivele mobile. Oferta producatorilor este una importanta, indiferent de capacitatea de care aveti nevoie pentru gadgetul dumneavoastra. In cazul in care nu aveti o priza la indemana, este obligatoriu sa utilizati o baterie externa, deoarece acumulatorii interni au o autonomie redusa.

Daca, de exemplu, stiti ca nu va puteti incarca de la o priza telefonul decat la finalul zilei, un astfel de accesoriu este extrem de important pentru ca va va ajuta sa mentineti smartphone-ul incarcat  pentru mai mult timp. Exista pe langa ofertele destinate telefoanelor si numeroase baterii externe pentru tablete.

Aceste gadgeturi sunt caracterizate de o capacitate mult mai mare decat a celor pentru telefoanele mobile, pentru a putea incarca suficient o tableta cu un necesar de energie mult mai mare. Aceste baterii pot fi utilizate si pentru a incarca un smartphone chiar si de trei ori.

Ce sunt practic aceste baterii externe? Ca forma, dimensiuni si design, aceste baterii externe se aseamana foarte mult cu hard-disk-urile externe, avand o greutate care variaza in functie de capacitate.

Capacitatea bateriilor externe este exprimata in mAh. Cu cat capacitatea acestora este mai mare, cu atat dimensiunile si greutatea sunt mai mari. Producatorii incearca pe cat posibil sa obtina produse finale care sa fie portabile, deoarece transportul este la fel de important ca si performantele acesteia.

Cum functioneaza aceste baterii externe? Acestea se incarca prin cablu USB sau microUSB de la orice port USB al unui computer. Aceasta este solutia cea mai simpla, pentru ca nu aveti nevoie decat de un banal cablu USB sau microUSB care de multe ori il veti gasi in pachetul care include bateria externa.

Marele dezavantaj este viteza de incarcare care este mult mai redusa decat in cazul unei incarcari la priza. Incarcarea printr-un incarcator de priza se realizeaza mult mai repede si se poate folosi incarcatorul telefonului dumneavoastra. Trebuie totusi sa aveti grija ca voltajul si amperajul incarcatorului sa fie compatibile cu cele ale bateriei externe, pentru a evita defectiunile.

O alta modalitate de incarcare este cea printr-un stecher integrat pe bateria externa. Acesta se conecteaza la orice priza obisnuita. Dupa ce bateria externa a fost incarcata, aceasta se conecteaza la smartphone sau tableta printr-un cablu compatibil. Acesta este disponibil de cele mai multe ori in pachetul cu care vine de obicei bateria externa.

Daca, de exemplu aveti nevoie de baterii externe pentru iPhone, trebuie sa cititi cu atentie specificatiile bateriei pentru a vedea daca este compatibila cu acest tip de smartphone. De multe ori este nevoie sa folositi cablul de iPhone, pentru ca portul acestuia functioneaza diferit de cele obisnuite.

Bineinteles ca cei de la Apple au scos cele mai bune accesorii telefoane si acestea includ si bateriile externe pentru iPhone.

0 Shares
You May Also Like