Cum se alege un carucior de gradina?

Cum se alege un carucior de gradina?

0 Shares
0
0
0

Un carucior gradina este un lucru necesar in orice gospodarie care are o suprafata a curtii mai mare de 200 mp. Acesta poate fi extrem de folositor.

Cu siguranta, fiecare persoana viseaza ca intr-o buna zi sa isi permita propria casa, o curte frumos amenajata, si o viata lipsita de griji alaturi de cei dragi. Exista situatii in care oamenii reusesc sa adune suficient de multi bani pentru a-si cumpara terenul si pentru a-si construi casa la care au visat de atata timp.

In cazul in care visati si dvs. ca intr-o buna zi sa va mutati de la bloc la casa, cu siguranta deja stiti cat de important este sa va pastrati gradina curata si ingrijita. Veti avea nevoie in acest caz de o trusa de gradinarit completa, care va cuprinde unelte si instrumente pentru gradinarit, dar si mici accesorii esentiale pentru intretinerea gradinii.

Nu trebuie sa uitati insa de importanta unui carucior de gradina, de care veti avea mare nevoie. Caruciorul de gradina este un accesoriu de care fiecare persoana pasionata de gradinarit are nevoie.

In ceea ce priveste carucioarele, trebuie sa aflati ca exista patru tipuri majore de carucioare de gradina, iar acestea sunt: carucioare utilitare, paturi, carucioare basculante si carucioare pliabile. De care alegeti, va depinde nevoile dvs. unice din gradina.

Carucior gradina utilitar

Acestea sunt de obicei denumite carucioare utilitare si au patru laturi verticale pentru a ajuta la mentinerea a tot ceea ce se afla in cos. De cele mai multe ori aceste parti sunt detasabile pentru un acces rapid si curatare usoara.

Ar trebui sa utilizati carucioare de gradina utilitare, pentru a transporta butasi, pamant pentru flori, compost sau ingrasaminte. Faptul ca partile laterale sunt detasabile va permite sa mutati incarcaturi in forma ciudata, cum ar fi sacii de pamant pentru flori de exemplu, sau plante care au dimensiuni mari.

carucior de gradina

Carucioare basculante (cu remorca)

Carucioarele basculante sunt foarte asemanatoare cu carucioarele utilitare despre care tocmai ce am discutat, si se aseamana foarte mult chiar si cu roabele.

In functie de greutatea maxima pe care o poate sustine un carucior basculant pentru gradinarit, il puteti folosi pentru transportul de tot felul de soluri de gradina, aschii de lemn sau ingrasaminte.

Daca efectuati o multime de proiecte mari de miscare a pamantului, este posibil sa doriti sa alegeti un carucior utilitar mai greu in locul unui carucior basculant.

Carucior gradina plat

Dupa cum sugereaza si numele, carucioarele de gradina plate, nu au laturi. Acestea pot fi folosite pentru stivuirea pungilor care contin pamant pentru flori de exemplu, sau pentru a transporta obiecte voluminoase sau mari, cum ar fi tulpini de copaci.

Capacitate de transport

Atunci cand alegeti un carut de gradina, prima intrebare pe care trebuie sa v-o adresati este „Unde ma voi deplasa si cat de departe ma voi deplasa?” Exista o gama larga atat de calitate, cat si de costuri intre carucioarele de gradina care sunt proiectate sa tina sub 500 de kilograme si carucioarele care sunt proiectate sa tina peste 1.000 de kilograme.

Ultimul lucru pe care doriti sa il faceti este sa platiti o suma mare de bani, pentru a cumpara un carucior de gradina pe care nu il veti folosi niciodata la potentialul sau maxim.

Carucioarele mai grele vor avea anvelope mai groase si mai mari, precum si un cadru mai solid. Aceste carucioare vor fi mult mai grele decat cele concepute pentru a transporta obiecte mai mici, deci nu doriti sa obtineti unul decat daca este absolut necesar. Daca aveti nevoie de un carut de capacitate mai mare, asigurati-va ca acesta are partile detasabile pentru un acces usor.

Tipuri de anvelope pentru un carucior gradina

Carucioarele concepute pentru a transporta lucruri usoare, vor veni cu anvelope din plastic. Daca veti folosi carutul in curtea dvs. pe iarba sau pe alte suprafete moi, puteti alege cu incredere un carucior cu anvelope din plastic. Avantajul lor in afara de greutatea usoara, este ca anvelopele nu vor putea fi perforate.

Carucioarele de gradina mai grele vor veni cu anvelope pneumatice. Aceste anvelope sunt confectionate din cauciuc si umplute cu aer, la fel ca o anvelopa auto standard. Acestea sunt necesare daca aveti de gand sa va transportati caruciorul de gradina pe un teren stancos sau denivelat sau daca transportati o greutate mare.

Material pentru pat (patul este cel pe care se aseaza greutatea)

Cel mai rezistent material pentru paturile de carucior de gradina este otelul. Puteti utiliza paturi de otel ani de zile fara a le deteriora deloc. Cu toate acestea, sunt grele, pot rugini si pot fi de asemenea, decolorate sau deteriorate de substante acide precum compostul. Urmatorul pas in jos si calitate este polietilena.

Carucioarele de gradina care au patul fabricat din acest material sunt rezistente la zgarieturi precum otelul, dar cantaresc mai putin si sunt mai bune pe vreme ploioasa.

Materialul de cea mai mica calitate este plasticul, acesta fiind extrem de usor, motiv datorita caruia se poate ca patul sa fie usor de deteriorat din cauza incarcaturii. Cu toate acestea, poate fi deteriorat si de soare in timp, rezultand fisuri.

Daca aveti grija de un pat de plastic, puteti preveni fisurarea acestuia, insa nu trebuie sa transportati greutati mari. Este necesar de-asemenea sa tineti caruciorul tot timpul ferit de razele puternice ale soarelui.

Alegeti un carucior gradina functie de forta dvs.

Poate parea ciudat, dar unul dintre cei mai importanti factori in alegerea unui carucior gradina este forta si abilitatea dvs.

Daca aveti absolut nevoie de un carucior de gradina cu o capacitate mai mare, dar nu il puteti opera bine, ar trebui sa optati pentru unul care poate fi tractat de un tractor. Daca nu aveti un tractor, va trebui sa folositi un carucior de gradina cu o capacitate mai usoara si sa faceti mai multe transporturi.

0 Shares
You May Also Like