Cei de la HTC au facut o dezvaluire surprinzatoare, despre lansarea unei versiuni business a headset-ului de conceptie proprie, Vive VR.
Aceasta versiune se numeste Vive Business Edition (BE), iar in pachet vor fi incluse acelasi headest si accesorii (2 controllere Vive, 2 statii de baza si 2 casti). Cele mai bune si mai ieftine huse HTC, pot fi gasite intrand pe website-ul AccesoriiGsm.ro.
Totusi, cumparatorii device-urilor business vor primi de asemenea si o linie de customer support la care vor putea apela 24 de ore din 24, precum si optiunea de a cumpara mai mult de 1 headset (in momentul de fata vanzarile consumer fiind limitate la un singur device).
Pentru toate astea, veti plati 1200 de dolari americani sau aproximativ 850 de lire sterline, adica destul de mult fata de pretul de baza al unui device Vive (non-business), care este de 799 de dolari.
Dupa ce stocurile s-au asezat, in momentul de fata poti primi un Vive basic, foarte curand dupa ce l-ai comandat, fara sa mai existe intarzieri. In timp ce chiar si cei 799 de dolari reprezinta o suma destul de mare pentru consumatorii obisnuiti, 1200 de dolari pentru versiunea business, nu reprezinta o suma mare pentru companii, asa ca probabil HTC tinteste la aceasta piata.
Realitatea virtuala s-a dovedit deja a fi de mare succes printre consumatorii normali, iar acum isi croieste drumul catre mediul de business.
HTC a lansat recent si fondul Vive X, prin care se doreste ajutorarea companiilor sau firmelor ce vor sa produca aplicatii VR pentru device-urile HTC. Realitatea virtuala are un potential imens in lumea business, mai ales daca vorbim despre arhitectura, arte vizuale si design, printre alte posibile aplicatii.
De exemplu, este citat partenerul Dassault (compania franceza producatoare de avioane), ce a dezvoltat un software pentru ajutarea companiilor in design-ul mediului VR. O data cu achizitionarea unui astfel de produs HTC iti ofera si o licenta comerciala insotita de 12 luni de garantie a produsului in sine (pentru pachetul Vive BE).
Vive BE se va lansa la sfarsitul acestei luni in Statele Unite, Canada, Uk, Germania si Franta. In celelalte zone, lansarile se vor efectua succesiv in urmatoarele luni.
Fondul Vive X.
HTC isi propune sa ajute dzvoltarea mediului VR prin ajutorarea startup-urilor din domeniu. Acest fond este de fapt un fond de investitii in valoare de 100 de milioane $ (bani proveniti de la HTC) si va putea fi accesat incepand de luna viitoare, in Beijing. Vor urma Sanfrancisco si Taipei.
Ca si alte programe ajutatoare pentru startup-uri, acesta va oferi mentorship, spatii de lucru si ceva capital de investitie pentru un grup selectionat de startup-uri, ce vor dori sa conceapa si sa produca aplicatii sau tehnologie VR.
In timp ce HTC Vive si Oculus Rift sunt niste device-uri foarte capabile, ambele sufera de lipsa de continut VR, iar HTC isi doreste sa schimbe acest lucru, prin implementarea programelor gen Vive X. Cei de la Facebook dar si Oculus, au adoptat si ei strategii asemanatoare.