4-cele-mai-inedite-atractii-turistice-din-Cluj

4 cele mai inedite atractii turistice din Cluj

0 Shares
0
0
0

Orașul Cluj-Napoca este vestit pentru nenumăratele atracții turistice de care dispune. Dacă sunteți turist din țară sau de peste hotare, trebuie neapărat să vizitați acest oraș. Cazarea în Cluj nu ar trebui să fie o problemă, având în vedere numărul mare de pensiuni și hoteluri cu oferte avantajoase. Iată 4 locații pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când ajungeți în vestitul oraș transilvănean.

Palatul Banffy sau Muzeul Național de Artă a Transilvaniei este cap de listă. Vă spunem imediat și argumentele. În primul rând, construcția este una dintre cele mai reprezentative bijuterii arhitecturale din țară. Vestitul architect german Blaumann a apelat la stilul baroc al secolului al XVII-lea și a reușit să dea formă unei capodopere ce ilustrează noblețea și aristocrația occidentală. Printre elementele inedite ale palatului, putem da ca exemplu cele 6 statui sub formă de leu, protectori ai clădirii, care reprezintă cei mai importanți 3 zei și 3 semizei din mitologia greco-romană – Ares, Atena, Artemis, Apolo, Heracle și Perseu. Inițial reședință a familiei Banffy, palatul a devenit muzeu în anul 1956. Ca fapt divers, pentru a vizita întreg palatul vă sfătuim să căutați cazare în Cluj pentru cel puțin 2 zile.

O altă atracție turistică majoră din Cluj-Napoca pentru care se merită să căutați cazare este și Salina Turda. Această salină are peste 13 milioane de ani vechime, iar galeriile măsoară aproape un kilometru, din care publicului sunt accesibili doar 859 de metri. Inițial, galeriile au fost construite pentru a înlesni exploatarea și transportul de sare. Acestea au fost sistate în anii 1930, ca mai apoi Salina Turda să fie redeschisă în scop turistic.

Daca vizitati Clujul in viitorul apropiat si cautati o cazare ieftina va recomandam hotel Napoca .

Biserica de sub Lacul Beliș este un loc inedit prin definiție, și poate fi asemănată cu Mont Saint-Michel, care iese la iveală numai la reflux. Astfel, Biserica de sub lac poate fi văzută foarte bine în perioadele caniculare ale verii, când nivelul apei lacului scade. Inedit este faptul că în perioadele cu apa mare, Biserica de sub Lac stă scufundată la peste 30 de metri în apă și practic devine invizibilă (pentru că la o adâncime de peste 5-6 metri sub lac deja vizibilitatea devine extrem de dificilă). Biserica poartă numele fostului sat Beliș, mutat în perioada comunismului pentru a fi protejat de inundații.

Biserica Sfântul Mihail din Cluj este unul dintre cele mai reprezentative obiective turistice din România. În primul rând, aceasta iese în evidență prin vechime (a fost finalizată în 1390, în Evul Mediu!), iat r în al doilea rând se observă stilul gotic specific arhitecturii occidentale de la acea perioadă. Biserica a adăpostit pe rând credincioși adepți ai mai multor culte religioase: catolici, reformiști (luterani și calviniști) și în interiorul acesteia au avut loc în decursul istoriei nenumărate evenimente marcante: aici a fost botezat Matei Corvin și tot aici au fost numiți principi ai Transilvaniei Sigismund și Gabriel Bathory. Biserica Sfântul Mihail este un must-visit pentru orice turist care se respectă, iar în ceea ce privește cazarea, aceasta e foarte la îndemână având în vedere cele câteva hoteluri din apropiere (ca City Center, de pildă.)

0 Shares
You May Also Like