Avantajele RPG-urilor si realitatii virtuale

Avantajele RPG-urilor si realitatii virtuale

0 Shares
0
0
0

Daca tot mergeti la locuri de joaca Bucuresti puteti alege realitatea virtuala. Unul dintre elementele cheie ale profesiei de recreere terapeutica este gasirea echilibrului intre prea multa provocare si plictiseala, atingerea, mentinerea si maximizarea starii de constientizare cunoscuta sub numele de “flux”. Multi jucatori pot atesta ca au fost batuti de colegi pentru ca nu au participat la jocuri de noroc sau au fost certati de parinti pentru acele momente in care o sesiune de joc mai lunga i-a prins atat de mult incat jocul a durat prea mult.

Copii adora jocurile virtuale si realitatea care sa ii trimita in alte lumi mai interesante si mai palpitante. Un scenariu bine facut iti va tine copilul foarte mult timp captiv si daca implica si gasirea de comori sau alte activitati similare cei mici vor fi foarte fericiti.

In plus, aceste jocuri le dezvolta imaginatia si creativitatea si ii fac pe cei mici sa fie mult mai ingeniosi si mai curajosi. Atunci cand jocul implica personaje si actiuni din desene animate sau din filmele preferate si ei trebuie sa o ia pe urmele personajului preferat si sa refaca scenarii lucrurile sunt mult mai simple decat ar putea parea dar si mult mai distractive.

Jocurile de rol au mai multe beneficii si sunt ideale si in scopuri terapeutice. O alternativa sunt jocurile de rol pe computer numite RPG insa pentru ele au fost elaborate teorii pro si contra diferite in functie de modul in care se comporta fiecare persoana in raport cu ele. Cei mai multi le considera pierdere de timp.

Desi aceasta pierdere de timp este, in general, un lucru pozitiv, ca si in cazul oricarei alte activitati, este posibil ca oricine din orice activitate placuta sa devina obsedanta si sa lase lucrurile sa iasa din echilibru. Este important sa nu lasam responsabilitatile cum ar fi locul de munca, scoala sau relatiile sa inceapa sa fie influentate negativ din cauza deplasarii pe o perioada lunga de timp.

Din fericire, deoarece comunicarea este implementarea principala a jocurilor de rol, comunicarea sanatoasa este, de obicei, foarte productiva pentru a ajuta la mentinerea “vietii reale” si a jocurilor echilibrate. Pentru parintii cu jucatori, acestia pot contribui la reducerea considerabila a ingrijorarii lor daca depun eforturi pentru a intelege, a comunica si a invata despre activitatile recreative ale copilului lor.

In general, a existat ipoteza, chiar si in randul jucatorilor, ca din moment ce RPG-ul este orientat spre evadare, ultima persoana pe care doriti sa o implicati in mod regulat ar fi cineva care sufera de diverse tulburari disociative, cum ar fi schizofrenia.

Mai multe studii facute pe persoane  si, in mod surprinzator, un singur studiu, a implicat adolescenti in spitale pe termen lung si a avut o abordare “nestructurata”, a trebuit sa fie reziliat deoarece a consolidat patologiile negative. Cu toate acestea, celelalte studii conexe au contrazis, de fapt, mediile populare si ipotezele publice, care arata ca, atunci cand sunt structurate in mod corespunzator, participantii au beneficiat in mod semnificativ de imbunatatirea efectiva a capacitatii lor de a face diferenta intre realitate si evenimentele disociative, precum si de a-si dezvolta abilitatea de a se relationa cu ceilalti si cu mai multa eficacitate.

 

0 Shares
You May Also Like