Care sunt avantajele unei huse impermeabile de saltea?

Care sunt avantajele unei huse impermeabile de saltea?

0 Shares
0
0
0

Dupa cum sugereaza si numele, o husa impermeabila pentru protectia patului (numita si protectie de saltea) are principala sarcina de a-ti proteja salteaua.

Formata de obicei din 2 straturi diferite (unul impermeabil pe partea saltelei, celalalt absorbant pe partea cealalta), protectia de saltea impermeabila se poate adapta la toate dimensiunile de pat de 1-2 persoane. Serveste ca o bariera impermeabila intre tine si salteaua ta.

Folosirea protectiei lenjeriei de pat rezistente la apa creste longevitatea saltelei tale, protejand-o impotriva tuturor tipurilor de accidente de zi cu zi: scurgeri, saliva, transpiratie, cafea etc.

Dar ce beneficii iti poate aduce cu adevarat?

  • Iti face patul mai igienic, impiedicand umiditatea si murdaria sa patrunda in saltea
  • Durata de viata a saltelei tale este prelungita.
  • Confortul tau este imbunatatit, indiferent de anotimp.
  • Prezenta ei ii linisteste pe copiii susceptibili de a avea un mic accident in timpul noptii.
  • Husa impermeabila pentru saltea iti izoleaza salteaua de umezeala si murdarie

In fiecare noapte, corpul uman evacueaza  intre o jumatate de litru si un litru de apa.  Caldura si transpiratia creeaza un  mediu umed  in patul tau, care  favorizeaza cresterea acarienilor, germenilor si bacteriilor.

Aceste conditii evident nu sunt ideale pentru dormit si nu sunt deloc igienice. Pentru a evita acest lucru, este recomandabil sa instalezi o protectie de saltea intre  saltea  si  cearceaful de pat.  De asemenea, ajuta la prevenirea patrunderii murdariei prin cearsaf si sa iti pateze salteaua.

Care sunt avantajele unei huse impermeabile?

  • Husa impermeabila pentru saltea prelungeste durata de viata a saltelei tale

Salteaua ta se deterioreaza treptat din cauza frecarii, umiditatii, murdariei, mirosurilor neplacute… Chiar daca iti schimbi cearsafurile in mod regulat, salteaua ta nu este protejata optim. O protectie de saltea este mult mai eficienta, deoarece impiedica toate aceste lucruri sa intre in saltea ta, permitandu-i totodata sa respire. Ca urmare, starea ei se deterioreaza mult mai lent.

  • Protectia saltelei iti imbunatateste confortul

Protectie de saltea  poate fi realizata din materiale diferite. Poti alege asadar un material cald  (fleece)  pentru noptile reci de iarna si un material mai aerisit  (burete, polibuton)  pentru vara. Salteaua ta este astfel protejata fara a-ti compromite confortul.

De asemenea, daca in pat doarme un copil mic sau o persoana imobilizata la pat este recomandat sa folosesti o husa impermeabila protectie pat de unica folosinta din polietilena.

In plus, daca salteaua ta este veche sau prea tare dupa bunul plac, o protectie de saltea iti poate oferi  un pic de confort in plus.

  • Siguranta impotriva scurgerilor copiilor tai

Pentru copiii mici si cei care au inca cateva accidente, a  avea o husa impermeabila etans pentru saltea poate fi linistitor si ii poate ajuta sa aiba o noapte mai linistita.  Iar in cazul unei probleme, salteaua nu este nici umeda, nici patata! Exista protectoare de saltea  impermeabile  sau  absorbante.  Pentru copii, husa impermeabila este cea mai buna alegere.

Informatii utile

Inainte de a cumpara o protectie de saltea, trebuie sa cunosti inaltimea si latimea saltelei. Vei putea alege un model adaptat inaltimii colturilor. De cele mai multe ori, o protectie de saltea poate fi spalata intr-o masina de spalat.

0 Shares
You May Also Like