In ultimii ani, pentru a naviga pe internet, utilizatorii au inceput sa foloseasca din ce in ce mai mult un smartphone sau o tableta, in loc sa foloseasca un laptop sau un desktop.
Este firesc ca utilizatorii sa isi indrepte atentia spre dispozitivele mobile in acest sens, dat fiind faptul ca acestea sunt cel putin la fel de rapide, daca nu chiar mai rapide decat celelalte echipamente amintite anterior.
Apoi, nu trebuie sa neglijam portabilitatea, care este un mare avantaj al unei tablete sau a unui smartphone. Utilizatorii isi pot lua peste tot cu ei tableta sau telefonul mobil inteligent. Acest lucru este mai dificil de facut cu laptopul si imposibil cu o unitate desktop.
Tinand cont de aceste detalii, nu trebuie sa fim surprinsi de faptul ca smartphone-ul si tableta au castigat atat de mult teren in lupta cu laptopurile sau unitatile desktop. Ba chiar mai mult, fiecare tableta si fiecare smartphone Android aparute pe piata in ultimul timp, dispune de specificatii tehnice impresionante.
Utilizatorii pot alete o tableta sau un smartphoene de ultima generatie, care are spatiu de stocare si memorie RAM printre altele, superioara unui laptop sau unei unitati desktop.
Cu toate acestea insa, tabletele care au sistemul de operare Android, au sanse sa intampine unele probleme de functionare, iar in continuare vom prezenta cateva exemple, pe care utilizatorii care au in vedere achizitia unei asemenea tablete, sau cei care deja detin una, ar trebui sa le cunoasca.
- Bateria se descarca foarte repede
Aceasta problema este des intalnita si la tableta Android si la telefonul Android. De cele mai multe ori, aplicatiile sunt cele care descarca tableta foarte rapiid, iar utilizatorii pot afla cate resurse consuma fiecare aplicatie (la fel ca la un smartphone), iar de aplicatiile care consuma multe resurse, se pot lipsi.
Apoi, luminozitatea puternica a ecranului este un alt detaliu important care poate ajuta bateria unei tablete sa se descarce foarte repede. Utilizatorii pot seta tableta sa aiba o luminozitate redusa, pentru a salva bateria acesteia.
Exista si modul de economisire a energiei, la fel ca la smartphone. Odata activat, acesta va dezactiva unele functii care consuma resurse ale bateriei, deci va ajuta tableta sa reziste incarcata mai mult timp.
Cand aceste solutii sunt incercate dar nu ofera rezultatele asteptate, tableta poate fi dusa intr-un service. Acolo, specialistii depisteaza daca trebuie sa comande o tableta noua de la un magazin gsm.
- Tableta se blocheaza frecvent
Exista situatii in care tabletele Android se blocheaza frecvent, atunci cand ruleaza diferite aplicatii. In aceste conditii, utilizatorii ar trebui ca aplicatiile sa fie oprite fortat de catre utilizatori.
Cand tableta se blocheaza frecvent atunci cand ruleaza diferite aplicatii, nu ar fi o idee rea aceea ca utilizatorii sa descarce aplicatiile problematice. Le pot reinstala, pentru a vedea daca problema persista. Si actualizarea aplicatiei poate fi de folos, fara a dezinstala aplicatia.
Cand insa aceste solutii nu sunt eficiente, se poate opta pentru resetarea tabletei, si aducerea ei la setarile din fabrica. Aceasta este ultima solutie care poate fi incercata de utilizator, inainte de a-si duce tableta la service.
- Tableta refuza sa porneasca/sa se opreasca
Exista si asemenea situatii. in aceste conditii, utilizatorii trebuie sa apese butonul de pornire si tasta de blocare timp de 8 secunde. Aceasta solutie este eficienta in cele mai multe cazuri.
In cazul in care insa problema se repeta de mai multe ori, incercati sa actualizati sistemul de operare, dupa care sa o readuceti la setarile din fabrica, daca dupa actualizare, problema persista. Ultima solutie, este sa duceti tableta la service pentru ca expertii sa vada despre ce este vorba, si cum poate fi remediata aceasta situatie neplacuta.