Care sunt tehnicile de curatare colectiva?

Care sunt tehnicile de curatare colectiva?

0 Shares
0
0
0

Operatie in primul rand macroscopica, curatarea consta in indepartarea murdariei care adera la o suprafata data. Pentru o eficienta maxima, acest act necesita utilizarea unui numar de tehnici, care variaza in functie de natura cadrului care trebuie curatat si de persoanele care au acces la acesta.

Ce ar trebui retinut in termeni concreti in ceea ce priveste tehnicile de curatare colectiva? Urmareste tehnicile de curatare mai jos!

Maturarea umeda, o tehnica esentiala de curatare

Exista mai multe tehnici de curatare intr-o comunitate. Printre cele mai cunoscute este maturarea umeda. Obiectivul este de a colecta praful si murdaria neaderenta, evitand transportul in aerul ambiant.

Aceasta tehnica nu necesita niciun produs de intretinere, ci mai degraba un mop, o matura trapezoidala, un tifon de unica folosinta presaturat, o perie si un recipient de praf.

Spalare plata

Aceasta tehnica consta in spalarea podelelor si poate urma metoda de maturare umeda. In ceea ce priveste materialul necesar, trebuie sa ai un mop, precum si un carucior de spalat echipat cu o presa de stoarcere cu doua galeti de culori diferite, una rosie si una albastra.

Galeata rosie ar trebui sa fie umpluta cu un sfert numai cu apa, in timp ce galeata albastra ar trebui sa contina ¾ apa si produs de curatare.

Curatarea geamurilor

Obiectivul principal al acestui proces este mentinerea sticlei curate, stralucitoare si in stare buna. Curatarea geamurilor se efectueaza cu un amortizor, o galeata, o racleta, o solutie de detergent, o capra, un mop, un razuitor, carpe si bureti.

Aceasta tehnica de curatare incepe cu curatarea unei ferestre cu un amortizor pe toata suprafata, avand grija sa freci bine murdaria acumulata.Dupa curatare, finisajele se pot face cu o carpa si piele de capra.

Alte tehnici de curatare utilizate frecvent

Pe langa metodele prezentate anterior, trebuie sa mentionam praful umed, o tehnica de curatare in colectiv foarte populara. Trebuie mentionate si utilizarea aspiratorului, samponarea covoarelor, spalarea peretilor, spalarea manuala si mecanica a vaselor si diverse alte protocoale (camere, bai, birou etc.).

Unele masuri de precautie care trebuie luate pentru a reduce riscul de accidente

Lucrarile comunitare de curatare implica riscuri, care pot duce atat la accidente de serviciu, cat si la boli profesionale. Aceste riscuri pot fi fizice, chimice, biologice sau infectioase, dupa caz, si oricare ar fi tehnica de curatare colectiva care trebuie utilizata, trebuie luate masuri de precautie pentru a asigura o protectie optima pentru agentii de curatare.

In ceea ce priveste echipamentele, de exemplu, este important ca agentii sa fie echipati cu echipamente suficient de ergonomice pentru a-si desfasura activitatea (carucior, matura etc.). De asemenea, au nevoie de echipamente de protectie personala.

Acestea includ, printre altele, imbracaminte si echipament de lucru (salopeta, eventual ochelari de protectie) pentru a preveni murdaria si stropirea produsului.

Indiferent de tehnica de curatare colectiva care trebuie aplicata, agentii trebuie sa aiba, de asemenea, incaltaminte si o cutie de manusi din nitril nepudrate 100buc adecvate, cu protectie chimica specifica, prevazute cu mansete pentru a reduce riscul de arsuri asociate cu utilizarea produselor.

De fapt, majoritatea tehnicilor de salubrizare implica contactul cu substante nenaturale care pot fi daunatoare oamenilor.

0 Shares
You May Also Like