Ce este boala parodontala?

Ce este boala parodontala?

0 Shares
0
0
0

Probabil multe persoane au auzit discutandu-se despre boala parodontala, insa nu toata lumea stie cu adevarat ce inseamna aceasta.

Ei ine, boala parodontala este cunoscuta ca fiind o afectiune cronica de natura infectioasa, provocata de catre flora microbiana care se regaseste in cavitatea bucala.

Aceasta boala este una foarte daunatoare pentru gingie, dar si pentru tesuturile care sustin dintele, insa partea buna este aceea ca peroanele care trec pragul renumitului cabinet stomatologie Aminov, se pot trata de aceasta afectiune.

In cele ce urmeaza vom discuta putin despre aceasta boala, pentru ca toata lumea sa afle cele mai importante detalii despre boala parodontala.

In primul rand trebuie facuta precizarea ca termenul “parodontal” este un cuvant grecesc si inseamna “in jurul dintelui”. Tocmai de aici vine si denumirea de boala parodontala care tradusa in limba romana inseamna boala din jurul dintelui.

Cei mai importanti factori care duc la aparitia acestei boli parodontale sunt fumatul excesiv, alimentatia saraca in legume si fructe, o igiena orala precara, stresul, diabetul sau chiar si anumite medicamente care au in compozitia lor fel si fel de substante.

Printre primele si cele mai importante semne ale bolii parodontale, se numara durerile, inflamatia gingiei, sangerarile la periaj si nu in ultimul rand o respiratie urat mirositoare.

Persoanele care isi doresc sa nu se confrunte niciodata cu aceasta boala neplacuta, trebuie sa ii acorde igienii orale o atentie sporita. Aceasta boala poate fi evitata usor, in cazul in care dintii sunt periati corect, si in mod corespunzator, adica in fiecare zi de cel putin doua ori. In acest fel, se va indeparta cu usurinta placa bacteriana aflata deasupra dintilor.

Mai mult decat atat, pentru ca persoanele care isi doresc sa nu se confrunte niciodata cu o astfel de afectiune, ar fi indicat sa foloseasca in fiecare zi apa de gura, de cat mai multe ori posibil, pentru a elimina bacteriilor.

Despre aceasta boala parodontala, care conform statisticilor afecteaza 9 din 10 romani, (iar la nivel mondial aproape 20% dintre adultii cu varsta cuprinsa intre 35 de ani si 44 de ani sufera de boala parodontala in forma severa), trebuie precizat ca in cazul in care nu este tratata, are o evolutie rapida si compromite fapid suportul osos pentru mentinerea dintilor.

In ceea ce priveste tratamentul bolii parodontale, trebuie precizat faptul ca obiectivul sau este acela de a incetini evolutia bolii parodontale, si presupune inlaturarea bacteriilor, a tartului si a pungilor parodontale formate.

Medicul stomatolog poate sa curete local zona prin chiuretaj, si poate chiar sa aplice diferite substante antiseptice speciale, sau poate efectua interventii chirurgicale pentru regenerarea osoasa. Si totusi, exista persoane care nu urmeaza astfel de tratamente, chiar daca sanatatea lor orala este una dezastruoasa.

Tocmai de aceea, persoanele care sufera de aceasta afectiune si care nu se trateaza, au sanse mari sa ramana fara dinti, motiv pentru care mai apoi contacteaza medicii dentisti pentru ca au nevoie de un implant dentar.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii legate de boala parodontala. Cei care se confrunta cu o asemenea problema, trebuie sa viziteze cat mai rapid un cabinet stomatologic, pentru ca dentistul sa vada despre ce este vorba si cum poate fi remediata problema.

0 Shares
You May Also Like