Ce este un Crematoriu?

0 Shares
0
0
0

In trecut, atunci cand o persoana trecea in lumea celor drepti, familia se ocupa de inmormantarea crestina a persoanei decedate. Odata cu trecerea timpului insa, in marile orase din tara locurile libere din cimitire au inceput sa devina o problema, pentru ca sunt din ce in ce mai putine.

Din acest motiv s-a ajuns la crearea mai multor crematorii, unde persoanele decedate pot fi incinerate, iar familiile indurerate pot lua acasa o urna cu cenusa persoanei incinerate. In cele ce urmeaza vom discuta despre acest aspect si vom vedea ce este un crematoriu.

Un crematoriu este o instalatie care gazduieste un cremator care are o camera de incinerare sau un retort. In aceasta camera, corpul unui decedat a fost incinerat si, prin urmare, redus la resturile scheletice si fragmentele osoase.

Camerele de incinerare sunt, de obicei, captusite cu caramizi refractare rezistente la caldura. Aceste caramizi ar trebui inlocuite la fiecare cinci ani.

Procesul de incinerare are loc intr-un crematoriu Cluj, sau in orice alt crematoriu cu unul sau mai multe cuptoare. Primul crematoriu din SUA a fost construit de catre dr. F. Julius LeMoyne, medic american si filantrop in anul 1876.

Anterior, majoritatea crematoriilor au folosit carbune si cocs drept combustibili pentru crematoriu (un cuptor care produce temperaturi ridicate, aproape 1600-1800 ° F pentru ardere). In prezent, pentru acest scop se utilizeaza propan, gaz natural, uleiuri etc.

In plus, ele sunt echipate cu sisteme de control reglabile pentru a monitoriza interiorul cuptorului astfel incat sa se inchida automat dupa terminarea procesului de incinerare. Atunci cand alegeti un crematoriu, puteti solicita un tur al cladirii si puteti afla daca tehnicienii care lucreaza acolo sunt atestati. In plus, puteti solicita trimiteri si copii ale politicilor lor.

Un crematoriu poate face parte dintr-o casa funerara , capela sau poate fi pur si simplu o cladire autonoma si este reglementat in cea mai mare parte de stat.

Procesul de incinerare a corpului uman dureaza de obicei una pana la trei ore, in functie de factori cum ar fi greutatea corpului, raportul de grasime fata de tesut, tipul de sicriu sau container in care este plasat, echipamentul instalat si asa mai departe pe.

Atunci cand incepe o incinerare, temperatura spatiului secundar este setata la un punct (cele mai multe stari necesita 1600 grade Fahrenheit) si apoi corpul este plasat rapid in spatiul primar prin usa de sus pentru a evita pierderea de caldura. Cu toate acestea, usa nu poate fi deschisa pana la atingerea temperaturii de functionare.

In timpul acestei proceduri, corpul este, de fapt, expus la flacari asemanatoare coloanelor. O portiune mai mare a corpului, totusi, este vaporizata datorita caldurii intense. In plus, oasele devin calcificate si se prabusesc in bucati.

Dupa incinerare, ramasitele sunt lasate sa se raceasca. Apoi, obiectele metalice cum ar fi podurile dentare, bolturile, suruburile, fermoar etc. sunt indepartate cu ajutorul unui magnet puternic si prin inspectie manuala.

In cele din urma, resturile incinerate sunt pulverizate intr-o pulbere uniforma fina. Se transfera intr-un container sau intr-o urna de incineratie si se preda persoanei desemnate.

Crematoriul poate de asemenea sa organizeze un serviciu de martor daca rudele si reprezentantii persoanei decedate completeaza o cerere pentru a asista la incinerare.

0 Shares
You May Also Like