Viata intr-o metropola poate aduce cu ea o serie ampla de beneficii, care mai de care mai diverse, iar un exemplu in acest sens este acesul la informatie, la nou, la tot ceea ce este practic.
Odata cu dezvoltarea tehnologiei au aparut si ramificatiile, iar unele dintre acestea sunt reprezentate de interventia aplicatiilor si a jocurilor pe telefon. Intrebarea fireasca ce vine ca urmare a acestuio fapt este; cat de mult influenteaza aceste aplicatii un acumulator original iPhone, Samsung, sau de oricare alt tip?
Desi Apple inca reprezinta majoritar preferinta utilizatorilor de profil, putem afirma faptul ca exista aplicatii sau jocuri care pot micsora capacitatile unui acumulator original iPhone, iar ca varianta de testare am ales aplicatia My Talking Tom, cea pe care din ce in ce mai multa lume alege sa si-o instaleze. Aplicatia necesita un spatiu de aproximativ 56 Mo, iar dintre permisiunile solicitate putem numara accesul in retea, comenzile hardware, instrumentele de sistem si spatiul de stocare.
Chiar daca nu va vine sa credeti, fiecare dintre aceste elemente influenteaza cumva durata de viata a bateriei telefonului. Accesul in retea este acela care permite aplicatiei sa acceseze in mod direct reteaua de internet. In acest fel poate fi ingreunata functionarea telefonului, iar bateria va fi in acest fel mult mai solicitata.
Comenzile hardware sunt cele care permit accesul la softul telefonului. Chiar si acestea pot ingreuna functionarea, indeosebi daca una sau mai multe aplicatii continua sa ruleze pe fundal. Instrumentele de sistem sunt probabil unele dintre cele mai importante, deoarece in acest caz una dintre solicitari este aceea de a impiedica telefonul sa intre in repaos, ceea ce conduce la un consum mult mai mare si mai rapid al bateriei. Inchiderea aplicatiei sau intrarea telefonului in modul stand by poate fi realizata numai manual insa chiar si in acest caz aplicatia va continua sa ruleze nestingherit pana la oprirea definitiva a acesteia direct din sistem.
Accesul la spatiu de stocare credem ca nu mai are nevoie de nicio prezentare. In mod clar si acest lucru poate conduce catre o suprasolicitare a telefonului, fapt ce va avea efecte negative asupra bateriei telefonului.
Aplicatia in jurul careia ne-am construit cazul este insa doar una dintre cele pot influenta buna functionare a unui smartphone. Dn aceeasi categorie a aplicatiilor consumatoare de resurse putem mentiona jocurile de pe retelele de socializare (a se vedea cazul Facebook), aplicatiile puse la dispozitie de catre magazinele online ale fiecarui telefon, precum si anumite widgeturi.
Interesant este si cazul unor aplicatii ce poarta denumiri generice de „power saver”, care de fapt nu fac altceva decat sa ingreuneze sistemul si sa arate din cand in cand valorile pe care le indica nivelul bateriei. Din pacate insa acestea nu reusesc sa economiseasca aproape deloc energia, drept pentru care pot fi numite si acestea ca fiind „mancatoare” de resurse.
Un telefon este un accesoriu pretios ce merita ingrijit si protejat. Un acumulator original nu va costa o avere, insa va necesita timp si ajutorul unor persoane specializate. Este foarte important sa stiti pe cine alegeti sa „opereze” in interiorul telefonului vostru, deoarece numai specialistii vor putea face lucrurile asa cum trebuie in cazul telefoanelor noastre.
Un service cu adevarat dedicat acestor tipuri de probleme este http://www.magazingsm.ro/acumulatori-originali-iphone-21 , un magazin virtual in care orice problema isi gaseste indubitabil solutia.