Cum-sa-inveti-limba-engleza-fara-profesor

Cum sa inveti limba engleza fara profesor?

0 Shares
0
0
0

Termenul de “a stapani o limba” inseamna sa cunosti acea limba si s-o intelegi, in totalitatea ei. Asa ca, stapanirea limbii engleze este un proces gradual. Vrei cursuri engleza? Intra pe Ilsc.ro.

Incepe cu asimilarea unor anumite parti de vocabular generale si cateva reguli ale gramaticii de baza, pe care le vei folosi in viata de zi cu zi, vorbind in limba engleza.

Aceasta este doar baza si odata ce o stapanesti, poti continua procesul. Totusi, asa cum multi studenti de limba engleza au inteles in cele din urma, doar studierea limbii engleze, nu este de ajuns.

Trebuie s-o folosesti cat mai des, trebuie sa inveti din propriile tale greseli si sa capeti incredere in tine. Apropo, engleza vorbita poate fi destul de diferita fata de cea scrisa.

Deci, cum faci asta? Te muti intr-o tara unde se vorbeste limba engleza? Daca da, asta ar fi cea mai buna optiune. O vacanta (chiar si scurta) intr-o tara vorbitoare de limba engleza, unde vei fi nevoit sa comunici in aceasta limba la cumparaturi, daca vrei sa iesi undeva sa te distrezi sau simplele dialoguri de la hotel (de la receptie) iti pot accelera progresul si nivelul cunoasterii acestei limbi.

Daca nu exista posibilitatea unei vizite intr-o tara vorbitoare de limba engleza in viitorul apropiat, exista si alte optiuni.

1.    Invata si practica raspunsurile la intrebarile comune in limba engleza. Aceste intrebari si raspunsuri te pot ajuta sa-ti initiezi conversatiile zilnice.
2.    Cauta articole despre cum poti invata sa vorbesti fluent in limba engleza.
3.    Incearca sa afli mai multe despre cum suna limba engleza in realitate, ascultand diferite materiale audio, video, numai in limba engleza.

O alta metoda eficienta prin care poti invata destul de rapid, este sa corespondezi cu un vorbitor de engleza nativ.

Gaseste-ti un prieten sau o prietena pe internet, vorbitor nativ al acestei limbi. Il poti gasi pe diferite forumuri despre subiecte sau lucruri ce va intereseaza pe amandoi (forumuri despre filme de exemplu, despre literatura, arta, excursii sau tehnologie).

Avand un hobby comun, vei lega prietenii destul de usor cu mai multe persoane din diverse tari. Dupa ce ai gasit o astfel de persoana, vorbeste cu ea cat mai des folosind retelele de socializare (facebook, twitter) sau adaugand-o pe un anumit client de chat (asa cum ar fi Skype sau Yahoo Messenger).

Este foarte usor sa progresezi de aici inainte. Poti intreba de fiecare data persoana respectiva, atunci cand faci o greseala, cand nu pronunti sau cand nu scrii bine un anumit cuvant sau expresie, etc.

Totul este sa incerci sa vorbesti numai in limba engleza, fara sa trisezi (sa folosesti Google translate sau alte optiuni de traducere instantanee).

Daca vei face aceste lucruri, poate ca la inceput ti se va parea greu, in primele zile, dar dupa aceea lucrurile vor evolua de la sine, destul de rapid. Pentru a face aceasta experienta si mai “fun” iti poti invata si tu noul prieten, sa vorbeasca in limba romana, folosind aceeasi abordare.

0 Shares
You May Also Like