Acest articol se doreste a fi un ghid pentru aceia dintre dumneavoastra care sunt interesati in ce consta constructia unui blog .
In primul rand , pentru a demara constructia blogului , este necesar sa detineti un domeniu cu un hosting foarte bun si suficient de rapid asigurat de www.clausweb.ro .
Din punctul meu de vedere platforma WordPress este cea mai buna alegere mai ales ca vine cu o versiune optimizata mult mai performanta decat precedentele , versiunea 2.7 .
Mare atentie daca intentionati sa optati pentru un cont gratuit pe una dintre platformele WordPress , Blogspot , Blogger sau orice alt site , pentru ca ofera foarte putine optiuni de modificare si optimizare pentru blogul dumneavoastra .
Pentru a instala si optimiza o platforma WordPress Web 2.0 , caci despre aceasta vreau sa va vorbesc , 2.0 este cea mai cunoscuta versiune, trebuie sa parcurgeti urmatori pasi :
Oferta Reseller Domenii de la Clausweb.ro va da posibilitatea sa incepeti acum sa vindeti domenii web prin firma dvs.
Instalarea unei teme WordPress Web 2.0 . Acum poate va intrebati ce este Web 2.0 ? Web 2.0 semnifica o sumedenie de noi modalitati de exploatare a mediului online . Pentru a demara instalarea unei astfel de teme trebuie sa stiti ca este necesar ca aceasta sa contina widget-uri , acestea sunt spre intelesul tuturor niste anexe ale sidebar-ului . Sfatul meu este sa alegeti o aranjare in 3 coloane insa puteti sa optati si pentru versiunea cu 2 coloane . Este recomandat ca blog-ul dumneavoastra sa includa reclame Google , renumitul Google AdSense iar daca aveti posibilitatea de a investi in promovare va sfatuiesc sa incercati Google AdWords .
Optimizarea navigarii in cadrul temei/blogului . Pentru finalizarea acestui pas sunt necesare doua plugin-uri : WP-PageNavi ( asigura o utilizare mult mai usoara i) si WB-Print (faciliteaza printarea paginii) .
Optimizarea pentru motoarele de cautare . Cele mai bune metode de optimizare sunt urmatoarele :
Google XML Sitemaps
All in one SEO Pack
Bookmark-ul in retelele sociale se realizeaza prin intermediul unui plug-in , Share this , care va ofera o gama variata de retele sociale prin care puteti transmite mesajul/ articolul dorit .
Interactivitatea si optimizarea experientei vizitatorilor prin instalarea urmatoarelor plugin-uri : WP-Polls ( o formatiune de poll-uri de tip Ajax ), WP-Polls Widgets ( atasaza un nou widget in sidebar ), WP-Post Ratings ( este reprezentat de un sistem de tip Ajax prin intermediul caruia vizitatorii pot sa voteze articolele ) , WP-Post Views ( poate fi amplasat atat la inceputul cat si la finalul articolului si reprezinta o evidenta a numarului de vizitatori ) , WP-User Online ( va arata numarul vizitatorilor reali ai site-ului in orice moment ) si Top Commenters Widget ( cei mai activi comentatori ) .
Personalizarea blog-ului cu ajutorul widget-urilor de text . Imediat ce accesati consola WordPress o sa vedeti in bara de instrumente Appearance/Widgets din care alegeti optiunea Text . Apasand acest buton o sa va apara o casuta in sidebar in care puteti introduce orice cod HTML .
Metode de maximizare a vizibilitatii blogului :
Crearea unui numar mare de pagini in domeniul blogului si utilizatea tag-urilor pentru acestea . Aceste tag-uri sunt extrem de importante pentru ca ele atrag vizitatori .
Relationati , schimbati link-uri/ad-uri cu alti bloggeri.
Utilizati permalink-uri pe care le gasiti la sectiunea Parmalinks din Settings pentru o vizualizare mai buna in cadrul motoarelor de cautare .
Fara un continut de calitate toate aceste imbunatatiri nu o sa nu o sa dea rezultate , asa ca va sfatuiesc sa fiti originali !!!