Cum-se-aleg-diamantele

Cum se aleg diamantele?

0 Shares
0
0
0

Suntem convinsi ca ati intrat cel putin o data intr-un magazin cristale pentru a cumpara diamante sau macar pentru a admira diamantele. In acest articol va prezentam cum se pot cumpara diamantele pentru a fi siguri ca achizitionati ceva de calitate.

Vom discuta cat mai pe scurt de sistemul celor 4 C, ce a aparut in anii 50 in Institutul American de Pietre Preioase si a fost acceptat la nivel mondial atat de catre gemologi cat si de catre investitori.

Sistemul acesta reprezinta de fapt cele patru caracteristici importante pe care le au diamantele si anume: greutatea, culoarea, taietura si claritatea. Cel mai important astfel de detaliu este cum se aleg cristalele in functie de cei 4 C in asa fel incat sa fie de cea mai buna calitate.

Pretul final pentru bijuteriile din diamante include in afara de valoarea bijuteriei si valoarea aurului exprimata in Karate si desigur manopera prin care se realizeaza bijuteria si care difera tinand cont de complexitatea ori de metodele tehnologice care sunt aplicate.

Inarmati cu toate aceste informatii putem sa fim siguri ca vom face alegeri cat mai bune si cat mai corecte inainte sa pasim in magazine pentru bijuterii sau inainte de a comanda piesa pe care o dorim.

Caratul este o unitate de masura standard care masoara greutatea diamantului. Termenul provine din greaca si era o denumire pentru samburele de roscova utilizat ca si unitate de masura pentru pietrele naturale si nu numai.

In momentul in care comparam diamante de aceeasi dimensiune nu trebuie sa gresim si sa le consideram ca avand aceeasi greutate. Tinand cont de modul in care au fost taiate ele pot sa aiba si greutati diferite. De exemplu, diamantele taiate foarte adanc pot sa para mici pentru greutatea pe care o au de fapt si pot sa sufere in ceea ce priveste stralucirea.

Tinand cont si de taietura si de caratajul diamantelor si totul este in legatura cu diametrul vizibil.

Sunt si rapoartele intre dimensiune si greutatea vizibila a diamantelor care au o taietura rotunda aceasta fiind una din cele mai utilizate forme pentru accesorizare a bijuteriilor din diamante.

Culorile se vad in diamante avand o tenta de galben. Cu cat aceste diamante sunt mai lipsite de culoare, si cu atat gradul sau pe scala de culoare este mai bun.

In ceea ce priveste culorile este mult mai important aspectul fata de fluorescenta. Sunt mai multe diamante care au mai multe nivele de fluorescente si rezulta in lumina deneon aspectul albastru deranjant. Fluorescentele diamantelor pot sa aiba mai multe intensitati: foarte puternice, puternice, medii, slabe si lipsite de fluorescenta.

Din nefericire in tara noastra sunt mai multi bijutieri care nu vor sa discute despre fluorescenta si pot sa furnizeze diamante puternic fluorescente la un pret de diamant de calitate. De fiecare data este bine sa cereti cat mai multe detalii tehnice cu privie la diamantul de care sunteti interesati.

Claritatea poate sa fie masurata in numarul si in dimensiunea imperfectiunilor pe care diamantul le are. Cele mai multe sunt microscopice si nu pot sa afecteze modul in care arata diamantul.

0 Shares
You May Also Like