Diferite aspecte de cunoscut in legatura cu benzile LED

Diferite aspecte de cunoscut in legatura cu benzile LED

0 Shares
0
0
0

In afara de spoturile cu LED-uri, un alt tip de lampa LED este banda led. Acest tip de iluminat poate inlocui becurile traditionale, cu anumite avantaje precum economisirea energiei sau efectul decorativ pentru interior si exterior.

In ce consta mai exact o banda LED?

Pentru persoanele care nu au vazut niciodata o banda cu LED, primul lucru pe care il vor vedea este ca acest tip de banda arata ca o ghirlanda care emite lumina pentru a decora sau a ilumina o loc.

O banda cu led face posibila infrumusetarea atat a interiorului, cat si a exteriorului, cu toate acestea, se recomanda sa acorzi atentie alegerii impermeabilizarii lor pentru o instalatie care dureaza in timp; fie pentru gradina, fie pentru bucatarie.

Poate fi folosita ca iluminare conventionala, permitand in acelasi timp sa joci pe culoarea iluminarii spre albastru, verde si rosu.

Prin urmare, putem spune ca banda LED nu mai este utilizata doar pentru iluminarea incaperilor din casa, deoarece este, de asemenea, o sursa de „design” intr-o camera sau un loc unde este instalata.

In plus, este dotata cu o putere de iluminare semnificativa si este renumita pentru flexibilitatea si rigiditatea sa. Usor de instalat si nu necesita cunostinte specifice in domeniul electricitatii, banda LED este ideala pentru iluminarea dulapurilor sau a dressing-urilor.

Care sunt diferitele tipuri de benzi LED?

Exista doua tipuri de iluminat cu banda: „monocrom” disponibil intr-o singura culoare si RGB (pentru rosu, verde, albastru) care, dupa cum sugereaza si numele sau, poate emite o lumina albastra, verde sau rosie in functie de fiecare dorinta.

Asociata cu un controler banda led echipata cu o telecomanda, banda LED RGB iti permite sa iti modulezi iluminarea in functie de dorintele tale si in functie de atmosfera pe care doresti sa o ai.

Benzile cu LED pot ilumina in mod direct, ca toate lampile de iluminat, un obiect sau o camera. De asemenea, este posibil sa aduci un pic de fantezie instalandu-le in spatele unui obiect, cum ar fi un televizor cu plasma, de exemplu.

Benzile cu LED sunt disponibile, doar taia-le cu foarfecele pentru a le pune la lungimea dorita. Moale si autoadeziva, o poti instala fara probleme intr-o curba sau o nisa rotunda.

Instalarea unei benzi LED monocrome de 12V sau 24V

Pasul 1: Calculeaza lungimea pe care doresti sa o iluminezi pentru a sti sectiunea de benzi LED de care ai nevoie.

Pasul 2: In cazul in care trebuie sa tai banda, aceasta trebuie taiata la fiecare 3 LED-uri din locatia indicata.

Pasul 3: trebuie sa curetii temeinic zona in care doresti sa lipesti banda LED. Apoi indeparteaza protectia benzii adezive care este pe partea din spate si lipeste banda LED pe zona dorita.

Pasul 4: Daca ai la dispozitie un controler banda led sau un regulator de intensitate pentru a modula interesul luminii, il poti conecta la banda LED.

Pasul 5: Conecteaza banda la sursa de alimentare. Este timpul sa conectezi firele rosii si negre.

Pasul 6: Conecteaza sursa de alimentare la priza de perete si instalarea este finalizata.

0 Shares
You May Also Like