Din ce cauze nu mai functioneaza la capacitate maxima frigiderele?

3 Shares
0
0
3

Cu totii stim ca frigiderele sunt o necesitate pentru toata lumea, dat fiind faptul ca in frigider isi pastreaza toata lumea mancarea si alimentele.

Tinand cont de cat de importante sunt aceste aparate electrocasnice in clipa de fata, cu siguranta fiecare isi doreste sa aiba acasa un frigider cat mai bun, si care sa aiba o durata de viata cat mai indelungata.

Fireste, cele mai mari sanse de a avea o durata de viata indelungata le au frigiderele scoase pe piata de catre marii producatori, insa exista si situatii in care acestea intampina diferite probleme de functionare, iar in cele ce urmeaza vom discuta pe marginea acestui subiect.

O problema a frigiderului poate aparea atunci cand sub sertarele de legume ale aparatului apare apa. Ei bine, in acest caz fie problema este cauzata de catre orificiul de scurgere al apei, fie de asezarea alimentelor in frigider, care ating peretele care raceste.

Se poate intampla ca apa sa se gaseasca si sub sertarul de jos al congelatorului. In acest caz, fie canalul de evacuare al apei este infundat, fie rezistenta de degivrare a tavitei colectoare de sub vaporizator s-a ars.

O alta posibila problema a frigiderelor poate sa fie cauzata de sunetele puternice care se aud din interiorul congelatorului. Se poate ca aceasta problema sa fie cauzata de catre elicea ventilatorului care se loveste de gheata formata pe vaporizator. Se poate deasemenea ca problema sa apara din cauza unor probleme ale rezistentei de degivrare sau datorita faptului ca senzorii de temperatura nu functioneaza.

O problema foarte serioasa a frigiderului poate fi acea ca nu porneste compresorul. In acest caz fie placa electronica este defecta, fie compresorul sau releele compresorului sunt defecte, fie termostatul este defect.

Tot in ceea ce priveste compresorul, se poate ca acesta sa produca un zgomot mai puternic decat este cazul. Aici se poate ca problema sa fie cauzata de anumite probleme mecanice ale compresorului, sau se poate ca picioarele frigiderului sa nu fie reglate bine, ori ca frigiderul sa fie asezat pe o suprafata dura.

Aceasta problema poate fi cauzata si de tavita colectoare de apa, care vibreaza datorita faptului ca s-a desprins de pe compresor. Se poate deasemenea ca tampoanele pe care compresorul este asezat sa se fi intarit de la caldura, iar din acest motiv sa nu mai atenuzeze vibratiile compresorului.

Deasemenea, o alta problema a frigiderelor poate fi aceea ca temperatura in interiorul acestora este calda iar compresorul face pauze. Aici fie discutam despre senzorii de temperatura care sunt decalibrati, fie discutam despre un termostat decalibrat.

Se poate iarasi ca in frigider sa nu se aprinda becul iar compresorul sa nu functioneze. Daca frigiderul este bagat in priza, iar termostatul si reglajele de temperatura sunt in ordine, cauza poate fi provocata de placa electronica a frigiderului care este defecta.

Ei bine, acestea sunt situatii destul de neplacute, asa ca persoanele care se confrunta cu o asemenea problema trebuie sa apeleze la expertii in reparatii frigidere sector 6 pentru a le repara aparatul.

In cazul in care reparatia este foarte costisitoare, atunci ar fi mai indicata achizitionarea unui frigider nou, care vine si cu o perioada de garantie.

3 Shares
You May Also Like