Firmele-si-calculatoarele-second-hand

Firmele si calculatoarele second hand

0 Shares
0
0
0

S-a constatat ca diverse firme, organizatii sau companii se confrunta de cele mai multe ori cu problema acceptarii de laptopuri sau calculatoare second hand.

Desi este evident ca atunci cand gasim calculatoare in stare foarte buna la preturi foarte accesibile ar trebui sa nu mai stam pe ganduri chiar daca acestea sunt la mana a doua, dar atunci cand ne aflam in pozitii in care avem presponsabilitati in domeniul IT in firma in care lucram, ultimul lucru pe care ni-l dormi este sa introducem in companie sisteme de calcul sau calculatoare depasite care nu mai au capacitatea de a indeplini serviciile pentru care au fost cumparate.

Sunt si companii care renunta la calculatoarele mai vechi si din alte motive, in general din cazua faptului ca acestea nu ruleaza versiuni noi de sisteme de operare sau programe noi care sunt mai putin expuse la riscruri de securitate, comparativ cu cele vechi, iar in unele companii exista si o politica IT in care sunt inlocuite treptat echipamentele informatice care sunt depasite.

In mod general, daca exista un astfel de plan de innoire a calculatoarelor, acestea sunt schimbate odata la trei ani, sau daca nu este cazul sunt schimbate doare sistemele de operare cu cele mai noi existente pe piata.

Nu conteaza de ce se schimba calculatoarele, ci este foarte important ca pe piata sunt foarte multe calculatoare care nu mai sund dorite de companii, dar inca sunt functionle si pot fi utilizate.

Sunt si companii care fac contracte cu firme de reciclare care se ocupa si de colectarea vechilor sisteme. Tot aceste firme se ocupa si de instalarea noilor sisteme pe calculatoarele preluate, curatarea si formatarea hard discurilor, adaugarea componentelor noi si de vanzarea acestor calculatoare unor noi proprietari.

Daca acest lucru nu este viabil din punct de vedere economic, firmele care se ocupa de colectare se vor ocupa si de dezmembrare. Unele companii nu dau calculatoarele altor firme de colectare ci le doneaza angajatilor sau le folosesc in evenimente caritabile.

Toate firmele care nu au un buget mare alocat echipamentelor vor fi tentate sa cumpere calculatare second hand sau echipamente la mana a doua. Pentru cei care lucreaza in astfel de companii, incercarea de a fi cat mai eficienti pe un calculator foarte vechi pune grave probleme in ceea ce priveste productivitatea.

Inlocuirea sistemelor vechi cu unele mai noi va creste in mod evident si gradul de confort al angajatului dar si randamentul acestuia. Inainte de a cumpara calculatoare la mana a doua ar trebui sa aflati daca noul calculator a fost reconditionat si are o calitate buna sau ii sunt asigurate si standarde de siguranta. Este indicat ca asupra unui astfel de calculator sa se faca teste de siguranta.

Trebuie sa puteti determina daca pc-ul pe care doriti sa il achizitionati se potriveste cu strategia IT a companiei sau cu politica firmei in legatura cu echipamentele.

Ar trebui sa puteti determina daca pe laptopul sau calculatorul pe care il veti cumpara va merge sistemul de operare pe care doriti sa il folositi si pentru acest lucru va trebui sa determinati daca sistemul de operare dorit este in compatibilitate cu resursele pe care le ofera calculatorul.

0 Shares
You May Also Like