Riscuri-si-contraindicatii-pentru-albirea-dintilor

Riscuri si contraindicatii pentru albirea dintilor

0 Shares
0
0
0

Sunt anumite persoane pentru care nu se pot aplica tratamente de albire dentara sau se recomanda ca procedurile de albire dentara sa se faca doar in cabinet si cu mare grija si atentie deoarece pot sa prezinte un grad sporit de risc si de aparitie a efectelor adverse.

Pentru persoanele care pot sa beneficieze de albire dentara noi recomandam benzi Crest Whitestrips.

Persoanele care nu pot sa beneficieze de albire dentara sau care au un risc crescut de aparitie a situatiilor neplacute sunt cele care au caracteristicile enumerate mai jos si care nu sunt recomandate pentru tratamente de albire dinti.

Dintii care au o sensibilitate mare si dintii care au eroziuni provocate de substante acide sau de diversi acizi nu pot beneficia de tratamente de albire a dintilor si de aceea li se aplica alte tratamente de tin de cosmetica dentara.

Dintii cu gingii sensibile sau cu restaurari dentare efectuate anterior in mod defectuos sunt problematici pentru albire.

Dintii cariati sunt si ei o problema. Poate fi vorba despre o decalcifiere pronuntata si in acest caz va deveni mult mai vizibila dupa ce se vor albi dintii. Prin aplicari dese si succesive aceste pete se vor observa din ce in ce mai greu.

Albirea dentara nu este recomandata femeilor gravide sau femeilor care alapteaza. Copiii care au mai putin de 16 ani primesc sfatul de a nu apela la albire dentara foarte des.

Camera in care se afla pulpa dentara dar si nervul dintelui este in continua crestere pana la varsta de aproximativ 18 ani. In acest caz procedurile de albire dentara pot sa irite pulpa si pot sa cauzeze o sensibilitate crescuta a acesteia.

Persoanele care sunt mai tinere sunt mult mai susceptibile de abuzul procedurilor pentru albire dentara.

De asemenea albirea dentara nu este recomandata celor care au coronite dentare vizibile. Albirea nu va avea capacitatea sa schimbe si culoarea materialului de umplere cum ar fi plombele si nu poate decolora nici ceramica de pe coronite. Albirea dintilor afecteaza doar in mica masura restauratiile anterioare care au fost facute cu materiale compozit sau cu ciment dentar.

Deoarece albirea dintilor nu restaureaza si culoarea acestor materiale in momentul in care si acesta este patata din cauza unor alimente sau a unor bauturi acide.

Procesul de albire nu se va vedea decat pe suprafata naturala a dintelui si pacientul in acest caz risca sa ramana cu dintii patati.

Cele mai des intalnite efecte adverse care se asociaza cu albirea danturii sunt sensibilitatea sporita a dintilor si iritarea gingiilor. Acestea sunt probleme care se rezolva usor dupa ce procesul de albire s-a intrerupt.

De asemenea trebuie sa stiti ca hipersensibilitatea danturii este in general cauzata de dentina, si se manifesta prin cresterea sensibilitatii dintilor la diversi stimuli din exterior cum ar fi bauturile reci, calzi sau dulci.

Sensibilitatea poate sa apara si in primele stadii ale unui tratament de albire iar nitratul de potasiu sau fluorura de sodiu se vor utiliza pentru a reduce aceste efecte negative.

Rezultatele tratamentului nu sunt constante si in timp culoarea dintilor se va omogeniza si se  va modifica.

0 Shares
You May Also Like