Infiintarea unei societati cu raspundere limitata

Infiintarea unei societati cu raspundere limitata

0 Shares
0
0
0

Daca va ganditi sa va infiintati propria companie sau daca ati devenit recent director executiv al unei companii, trebuie sa organizati mai multe lucruri. Printre acestea se numara inregistrarea afacerii dvs. si la contabil, gasirea unui sediu potrivit pentru firma dvs. si angajarea de personal.

Abordarea acestor aspecte este adesea stresanta si consumatoare de timp. Din fericire, exista multi furnizori de servicii care va pot ajuta sa faceti procesul mult mai usor. In aceasta postare pe blog, vom examina cateva dintre serviciile disponibile pentru infiintarea unei companii si modul in care acestea pot ajuta la simplificarea procesului.

Societati cu raspundere limitata

Cel mai frecvent tip de societate este o societate cu raspundere limitata. Daca alegeti aceasta optiune, aveti dreptul la o raspundere limitata. Acest lucru inseamna ca bunurile dumneavoastra personale, de exemplu casa, sunt protejate in cazul in care societatea dumneavoastra nu isi poate plati datoriile. Exista doua tipuri de SRL. Primul este cu un singur membru.

Aceasta este o firma care este detinuta de o singura persoana, de obicei persoana care a fondat compania. Cel de-al doilea tip este o firma cu mai multi membri. Acesta este un SRL care este detinut de doua sau mai multe persoane.

Avantajele unei SRL sunt:

– Este usor de infiintat. – Ofera o raspundere limitata.

– Este flexibil si poate fi gestionat ca un parteneriat. – Este relativ ieftin de infiintat si de operat.

– Este cel mai usor de vandut tip de societate. – Este relativ usor de schimbat structura societatii la o data ulterioara.

Dezavantajele unui SRL sunt:

– Sunteti impozitat ca si cum ati avea un parteneriat, chiar daca nu va conduceti compania ca un parteneriat.

– Este o structura de companie complexa si este supusa unei reglementari complexe.

– Are cerinte complexe de pastrare a inregistrarilor.

Actionari, directori si angajati

Daca alegeti sa infiintati o corporatie, aveti dreptul de a controla cine detine actiuni in compania dumneavoastra si cine devine director. De asemenea, puteti decide daca doriti sa faceti angajari. Daca alegeti un parteneriat, este aproape sigur ca va trebui sa va ocupati de o mare cantitate de documente. Trebuie sa tineti evidente detaliate care sa arate cum se impart profiturile si pierderile.

De asemenea, este posibil sa trebuiasca sa efectuati plati periodice de impozite catre stat. In cazul unei corporatii, puteti stabili reguli care sa reglementeze proprietatea asupra actiunilor si drepturile actionarilor. De asemenea, puteti angaja personal cu norma intreaga. Daca sunteti o corporatie formata dintr-o singura persoana, este posibil sa decideti ca doriti sa angajati oameni pentru a indeplini anumite sarcini.

Infiintarea unei companii este un proces complex si necesita multa munca. Cu toate acestea, merita efortul, deoarece are multe beneficii.

Atunci cand infiintati o companie, aveti acces la o gama larga de optiuni de finantare, va puteti pastra activele personale separate de cele ale companiei, sunteti protejat de raspunderea personala si puteti angaja angajati. Referitor la infiintarea unei companii, puteti alege foarte simplu serviciile de infiintare firma online, iar beneficiile pe care le veti obtine in acest sens, sunt multiple. Totul este foarte simplu si nu veti intampina dificultati in acest demers.

0 Shares
You May Also Like