Metode-de-protejare-a-componentelor-masinii-de-spalat

Metode de protejare a componentelor masinii de spalat

0 Shares
0
0
0

Masina de spalat rufe este una dintre cele mai importante inventii ale omului. Ea este cea care ne lasa timpul necesar socializarii pe Facebook sau pe cel alocat vizionarii emisiunilor sau serialelor preferate.

Suferim alaturi de ea atunci cand, in urma diagnosticarii aceasta nu poate fi tratata la domiciliu, fiind retinuta intr-un service masini de spalat, si ne bucuram din toata inima atunci cand, in cele din urma, se intoarce refacuta acasa.

Pentru a proteja cat mai bine partile componente ale unei masini de spalat, trebuiesc urmate indeaproape cateva reguli de baza, unele dintre ele avand capacitatea sa prelungeasca cu cativa ani buni viata nelipsitului articol de utilare a baii, fara a mai exista necesitatea ca aceasta sa mai petreaca vreo zi macar intr-un service de masini de spalat.

Regulile sunt simple si din punct de vedere al costurilor nu reprezinta mai nimic fata de ce ar insemna o reparatie capitala ce s-ar impune in cazul nerespectarii acestora.

Folosirea corecta a unei prize de alimentare, pe o siguranta diferentiala separata pentru a nu produce supraincalzirea tabloului electric din cauza potentialului numar mare de utilizatori legati la acesta (televizor, frigider, cuptor cu microunde), ar fi primul element de care trebuie sa tinem cont.
Desi este un lucru foarte des recomandat, majoritatea utilizatorilor considera ca o masina de spalat poate functiona fara probleme si pe o priza normala legata chiar la circuitul principal. Credinta populara de care vorbim vine poate si din faptul ca intradevar, masinile de spalat au functionat pana astazi si pe prize normale, insa doar datorita faptului ca numarul de consumatori mult mai limitat. Un aparat de radio vechi nu se va putea compara niciodata cu televizoarele, calculatoarele sau orice alte obiecte ce apartin tehnologiei moderne si care functioneaza majoritar pe baza electricitatii.

Din punct de vedere al partilor componente interioare ale masinii de spalat, putem numi ca si inamic numarul unul calcarul. Daca in ultima vreme piata produselor de curatare a fost invadata de asa numitele invotatii in domeniul inlaturarii depunerilor de calcar, ei bine este un lucru foarte important de retinut faptul ca sucul de lamaie sau otetul pot face adevarate minuni, daca sunt utilizate la intervale regulate, insa fara a abuza de proprietatile acestora de curatare.

Folosirea unui detergent potrivit, chiar daca pare mai scump la prima vedere, poate proteja masina de spalat, unele dintre aceste produse oferind si solutia la problema expusa anterior. Acesti detergenti au in componenta lor granule anticalcar care pot duce la dedurizarea apei si la protejarea suprafetelor din metal ale masinii de spalat.

Curatarea filtrului, pozitionat in majoritatea cazurilor in partea de jos a masinii de spalat, trebuie sa se faca regulat, deoarece in interiorul acestuia se strang scamele si obiectele acumulate in masina de spalat in urma ciclului de spalare. Atentie insa, acest loc poate stoca si mici cantitati de apa, ce pot fi refulate odata cu restul obiectelor, astfel incat recomandat ar fi sa indepartati din calea resturilor eventuale obiecte ce s-ar putea murdari.

O atentie deosebita trebuie acordata capacului, in cazul incarcarii verticale, si hubloului, in cazul incarcarii laterale. Acestea trebuiesc curate in special datorita depunerilor ce se acumuleaza prin procesul de spalare. Pe langa faptul ca retin foarte multi microbi, aceste depuneri sunt si inestetice si, daca sunt ignorate, in timp devin foarte greu de indepartat.

Bicarbonatul si otetul, aplicate pe o laveta moale, pot face sa dispara aceste depuneri, pastrand aspectul si longevitatea masinii de spalat. Aceeasi procedura trebuie urmata si in cazul exteriorului masinii, urmand ca acesta sa fie protejat de asemenea si de depozitarea unor elemente cu greutate relativ mare pe suprafata masinii, obiecte ce pot produce daune majore carcasei, mai ales daca masina de spalat este in functiune (in cazul programelor de stoarcere ce executa rotatii rapide in intervale de timp foarte scurte).

Acestea sunt sfaturi ce va pot ajuta sa va mentineti masina de spalat in stare functionala pentru o mai lunga perioada de timp. Cu toate acestea, in mod inevitabil, obiectele electrocasnice se deterioreaza in timp datorita uzurii, iar in acest caz este necesara o vizita la un specialist, Washing.ro fiind unul dintre service-urile ce va pot ajuta sa mentineti vechea dumneavoastra masina de spalat, in detrimentul achizitionarii inutile a uneia noi.

Alte stiri actuale :

1. 6 Tips To Wash Clothes In Washing Machine
2. The Way It Was: Technology of clothes washing, then and now
3. Muskegon couple’s domestic dispute results in wash machine shooting
4. Elderly woman suffers shock following washing machine fire
5. Half of men can’t use a washing machine properly and a quarter can’t even figure out how to switch it on

0 Shares
You May Also Like