Muzeul-Whitianga-marile_caracteristici-ale_pescuitului

Muzeul Whitianga – marile caracteristici ale pescuitului

0 Shares
0
0
0

Stiati ca in anul 1935, Mercury Bay a exportat catre China cozi de raci, iar datorita acestui export inca se face comert pe aceasta arie?

Daca ajungeti sa vizitati muzeul Whitianga veti avea ocazia sa cunoasteti tot felul de lucru interesante despre pescuit si aceste articole pescuit pe care pescari le foloseau .

Acest proiect, pentru a putea evolua in continuare, a fost incredintat lui Lou Sikking si Dick Wilson, doi dintre directorii muzeului, acestia ajutand la obtinerea unei investitii de 65.000 de dolari, investitie prin care s-a modernizat muzeul, avand parte de arhive audio-vizuale.

Unul din cele mai interesante lucruri, privite din punctul de vedere al unui pescar, il reprezinta filmul original realizat in tabara lui Zane Grey si capacitatea acestuia de a prinde peste cu usurinta. In timp ce multi sunt constienti de faptul ca Grey a investit foarte mult timp in experientele din golful insulelor respective, dar si in golful insulelor Plenty, filmul reprezinta un tribut ce urma sa-i onoreze aventurile de care avusase parte. Pentru pescarul modern exista un ghid langa fiecare loc de pescuit si un dispozitiv care le ofera posibilitatea vizitatorilor de a vizualiza munca interna, dispozitiv de care Wilson este foarte mandru.

Pe marele ecran de care toata lumea este mandra ce ridica nivelul de rafinament al muzeului, se poate admira indemanarea, forta si tenacitatea pescarilor ce au reusit sa prinda legendele apelor din anii respectivi. Imaginati-va cum ca orice specie de peste are legenda ei, un alfa ce domina, un peste ce nu a fost prins de nimeni pentru ani buni, insa cei afisati pe ecranul respectiv au reusit imposibilul. Pe langa aceasta, mai este afisata si rata de prindere a pestilor, unii pecari avand parte de un succes perfect, la fiecare undita aruncata prinzand un peste.

La muzeul Whitianga sunt de asemenea expuse tipuri de momeli create de Ken Collier, unul din primii creatori ai une game largi de momeli din Noua Zeelanda. In vreme ce pescarii de agrement s-au inghesuit in aceasta regiune in ultimile decenii pentru a-si incerca norocul, insa un pescar comerciant de succes a reusit ce ceilalti nu au fost in stare pe tarm dar si in larg.

Pentru un numar mare de ani, o controversata idee a tinut pe jar intreg sudul orasului Whitianga. Aceasta idee, ce avea legatura cu un peste, cauzase un bun targ printre pescarii locali, respectivul peste fiind refacut intr-un excelent model si totodata expus in muzeu.

O sectiune urmatoare ar putea explica cum de sistemul de management lucreaza in beneficiul pestilor. Caracteristicile mentionate mai sus reprezinta doar o parte din principalele elemente afisate pe displayu implementat, fiind accesibile informatii istorice pentru cei care viziteaza muzeul.

Muzeul este localizat in partea opusa a debarcaderului orasului Whitianga si adiacent Golfului Mercury. Pentru cei care doresc sa viziteze muzeul, trebuie sa aiba in considerare si taxa de intrare care oricum este foarte mica, insa indiferent cat de mare ar fi fost aceasta taxa, s-ar merita plata pentru vizitarea unui muzeu de genul acesta, avand in vedere efortul depus de Sikking si Wilson pentru modernizarea acestuia.

Sper ca acest articol v-a fost de folos si daca va place pescuitul atunci vizitati www.oneshop4u.ro pentru a vedea noile accesorii in acest domeniu .

Alte stiri actuale :

1. Sapte plase de pescuit tip comercial confiscate
2. Testul raului: pescuitul in amonte si pescuitul in aval
3. Pescuitul ilegal de pe Prut ia amploare! Politistii de frontieră s-au confruntat chiar si cu pescuit electric
4. Au plecat la pescuit si au prins UN MONSTRU MARIN de 600 de kilograme
5. O femeie a scos la licitatie coordonatele locurilor secrete de pescuit ale sotului care a parasit-o

 

0 Shares
You May Also Like