Ce-poti-face-daca-ti-ai-scapat-telefonul-in-apa-si-nu-este-waterproof

Ce poti face daca ti-ai scapat telefonul in apa si nu este waterproof?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba despre contactele accidentale cu apa, trebuie sa stii ca majoritatea smartphone-urilor nu rezista, iar daca lichidul (apa in speta) reuseste sa se infiltreze la interiorul telefonului, acesta se va strica cu siguranta. Vrei reparatii telefoane Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro.

Un numar limitat de smartphone-uri de pe piata, sunt water ressistant (rezistente la apa, partial) iar altele sunt chiar waterproof (complet rezistente la apa). Daca iti place sa-ti iei telefonul cu tine la plaja, la piscina, trebuie sa iei in considerare achizitionarea unui smartphone rezistent sau cel putin a unei carcase de protectie cu certificare de rezistenta la contactul cu apa.

Ce poti face in cazul in care smartphone-ul tau a luat contact cu apa si nu este rezistent (waterproof).

Daca ti s-a intamplat sa-ti scapi smartphone-ul in apa sau pur si simplu ai varsat din greseala un lichid pe el (apa, suc, cafea, etc.), iti sugeram sa mergi cu el la service imediat. Expertii in reparatiile de telefoane mobile recomanda sa-ti opresti imediat device-ul daca acesta este inca pornit si in nici un caz sa nu il incarci din nou, pana in momentul in care telefonul s-a uscat complet.

Cel mai bine este sa contactezi imediat un depanator profesionist care sa iti dezasambleze telefonul, sa il curete si sa il usuce bine. Abia dupa acesti pasi, acesta poate constata daca smartphone-ul tau mai functioneaza in parametri normali si daca nu, sa procedeze la depanarea acestuia.

In ceea ce priveste garantia acordata de catre producatori, trebuie sa stii ca majoritatea producatorilor de smartphone-uri nu ofera garantie (nu acopera garantia) in cazul in care se constata contactul cu apa sau cu alte lichide. Pur si simplu vei  pierde garantia telefonului si pentru reparatii va trebui sa platesti destul de multi bani.

Fa-ti periodic un backup al datelor stocate pe telefon.

Iti sugeram sa faci un backup periodic al celor mai importante date stocate pe telefonul mobil (direct in memoria acestuia sau pe cardul micro SD). Aceste date nu se vor pierde in cazul unui accident neprevazut, cand telefonul se poate strica iremediabil.

Cele mai importante date de pe telefon sunt cele financiare, contacte de afaceri (numere de telefon), dar si mesaje foarte importante de la parteneri, angajati, colegi de job, etc.

De asemenea, suntem siguri ca sunt destul de importante pentru tine si pozele, clipurile video sau fisierele de muzica pe care le-ai stocat in timp, pe device-ul tau mobil. Acestea se pot pierde oricand daca smartphone-ul sufera o avarie grava si tu nu ai facut un backup de siguranta.

Nu incerca niciodata sa repari singur, un telefon care a luat contact cu apa sau alt lichid.

Desi poate ai ceva experienta in reparatii minore la telefoanele mobile, nu iti sugeram sa incerci sa le repari singur, daca au luat contact cu apa. Cea mai buna idee este sa duci telefonul la un specialist cu experienta, adica la un service. Avantajul este ca acest service acorda si o garantie pe manopera.

0 Shares
You May Also Like