Iata o intrebare pe care tot mai multi ne-o punem, in conditiile in care mai toate magazinele iti ofera sacosa proprie, iar oamenii ajung sa le priveasca deja ca pe niste produse uneori inutile, care vor sfarsi, cel mai probabil, la cosul de gunoi. In realitate insa, folosirea de sacose personalizate reprezinta unul dintre modurile cele mai facile pentru marile magazine de a-si face cunoscut brandul printre cumparatori.
Iar daca oricum clientul are nevoie de o sacosa in momentul in care ridica bunurile cumparate de pe banda de la casa de marcat, de ce aceasta sa nu fie si personalizata?
Prin urmare, putem spune ca nevoia de sacose personalizate nu va disparea prea curand. Cel putin, nu atat timp cat vom avea de-a face cu mari lanturi de magazine de retail, care au ajuns sa dicteze practic pe piata produselor de larg consum.
Personalizare cu logo-ul firmei
Cel mai simplu mod de a-ti personaliza o sacosa, atunci cand te ocupi de imaginea unui magazin, este sa inscriptionezi pe aceasta numele si insemnele brandului. Acest lucru se poate face extrem de simplu, printr-o comanda ferma la o fabrica de producere a ambalajelor din plastic, in care sunt incluse si sacose personalizate.
In acest caz, functioneaza acelasi principiu ca la tiparirea de carti: cu cat cantitatea de sacose este mai mare, cu atat costul per bucata va fi in final mai mic. Nici nu este de mirare ca sacosele personalizate au ajuns sa coste astazi doar cateva zeci de bani, practic o suma insignifianta in raport cu banii cheltuiti zilnic pe cumparaturi de tot felul.
De asemenea, dincolo de logo-ul firmei, alte companii aleg mesaje publicitare mai complexe. Astfel, unele companii aleg un slogan celebru, iar altele pot promova inceperea sezonului de reduceri.
De asemenea, se practica oferirea de sacose personalizate cu insemnele anumitor sarbatori mari sau cu urarea de „La multi ani”, daca ne aflam cumva la cumpana dintre ani. Toate acestea au darul de a sensibiliza clientii si de le arata respectul cuvenit in prag de sarbatori.
Din plastic sau din material biodegradabil?
Oferirea de sacose personalizate a condus insa la o alta problema, cea a poluarii. Aruncarea lor la intamplare a condus la adevarate dezastre pentru mediul inconjurator, astfel incat in ultima perioada au aparut normative privind realizarea sacoselor din materiale biodegradabile.
Chiar daca sunt mai putin ochioase si stralucitoare, acestea au darul de a fi mai prietenoase cu mediul, avand o perioada de autodistrugere mai mare in timp, fata de sacosele clasice, din material plastic.