De ce este nevoie de inovatii tehnologice?

De ce este nevoie de inovatii tehnologice?

0 Shares
0
0
0

Inovatiile in tehnologie aduc cu sine si lucruri bune, si lucruri mai putin bune. Orice blogger tehnologie a avut la un moment dat ocazia de a sublinia atat aspectele pozitive, cat si pe cele negative pe care le comporta tehnologia cu toate aspectele ei, pentru ca este inevitabil sa nu te gandesti la pericolele la care te poti expune uneori doar accesand o pagina de internet.

La modul general, cei care doresc sa faca rau in mediul online si nu numai sunt foarte raspanditi. Problema este ca atacatorii spatiului virtual vor din ce in ce mai mult, iar pagubele create pot fi uneori de nedesccris. De exemplu, NASA are un sistem informatic „extrem de vulnerabil”. Aceasta constatare a fost stabilita intr-un raport intern de atacuri cibernetice asupra Agentiei Spatiale a SUA. Faptul ca tintesc atat de sus poate spune multe despre atacatorii spatiului cibernetic: ori dorinta de a provoca numeroase daune creste pe masura trecerii timpului, ori dorinta de a detine controlul, dar si de a arata cum mintea umana intrece performantele noilor tehnologii primeaza in fata unei existente obisnuite.

Raportul scris de inspectorul general al NASA, Paul Martin, se refera in mod formal mai ales la riscurile sistemului informatic al agentiei Spatiale: „Am constatat ca serverele computerizate ale tuturor misiunilor agentiei au vulnerabilitati (…) care pot fi exploatate de pe Internet”. Printre aceste erori, raportul enumera sase servere legate de controlul navelor spatiale. In cel mai rau scenariu, datele continute in aceste sisteme ar putea fi victime ale atacurilor cibernetice ale hackerilor, care ar prelua apoi controlul asupra dispozitivelor si le vor face inutilizabile. Raportul subliniaza ca pirateria retelei de control al misiunilor i-ar putea duce pe hackeri si la utilizarea computerelor compromise pentru a exploata alte puncte slabe identificate.

Raportul discuta, de asemenea, vulnerabilitatea unei retele de servere utilizate de membrii NASA. Acesta include coduri de criptare si informatii despre utilizatorii sai. Aceasta este o slabiciune inacceptabila in ceea ce priveste protectia acestor date care „da hackerilor potentiali alte cai de acces neautorizate la retelele de calculatoare ale NASA”, dupa cum arata inspectorul in raport.

Intr-un singur an au fost inregistrate mai mult de 3.000 de accesari neautorizate. Agentia Spatiala a SUA este avertizata asupra atacurilor pe care le-ar putea initia hackerii. Atata timp cat aceste slabiciuni ale computerului nu au fost corectate, agentia se afla in continuare in pericolul de a se confrunta cu multe intruziuni. Intr-un singur an, vulnerabilitatea sistemului informatic a permis accesul la mai mult de 3.000 de adrese neautorizate cu adrese IP din China, Olanda, Arabia Saudita si Estonia. Potrivit raportului, aceste atacuri cibernetice au dus la furtul de 22 de gigaocteti de date intr-un server de laboratoare de propulsie cu jet de apa in ianuarie 2009.

In februarie 2011, Jeremey Parker, un tanar hacker din Texas, a reusit, de asemenea, sa introduca serverele de computere ale Agentiei Spatiale, demonstrand fragilitatea caracteristicilor de securitate ale Agentiei. Toate aceste atacuri cibernetice au determinat Agentia NASA sa incredinteze auditul retelelor sale informatice inspectiei generale.

0 Shares
You May Also Like