Mesajele-pe-care-mimica-fetei-le-transmite

Mesajele pe care mimica fetei le transmite

0 Shares
0
0
0

Prin comunicare nonverbala intelegem modul in  care transmitem verbal sau nonverbal informatiile si exercitarea unei bune influente cu ajutorul elementelor de comportament si prin prezenta fizica individuala sau prin prezenta fizica a unor grupuri precum si modul in care e perceput spatiul ori timpul.

Va prezentam o serie de informatii oferite de un studio videochat Bucuresti.

Comunicarea nonverbala reprezinta un tip de comunicare fara cuvinte si e de doua feluri paraeverbala si limbajul pe care il are trupul. Limbajul corpului are cel mai puternic efect asupra celor din jur.

Un cercetator american a studiat acest fenoment si a atras concluzia ca interlocutorii sunt impresionati de cuvinte pentru arpoximativ 8 procente, de intonatie 23 de procente iar de limbajul corpului 69 de procete.

Limbajul corpului imprima si o nota atmosferei ce are loc in momentul in care interactionam. Un individ care are o mimica zambitoare, tonica si dinamica induce si o stare de bine prin opozitie cu un individ apatic, care e lipsit de tonus si neingrijit.

Pentru comunicarea interumana 35 de procente este comunicarea verbala si 65 de procente este comunicare nonverbala iar dupa unele persoane ponderea e de 90 de procente.

Pentru mediul urban persoanele mai active intalnesc in fiecare zi zeci de persoane cu care pot avea o comunicare non verbala.

Expresiile faciale sunt cele care comunica informatiile dar nu de fiecare data sunt intentionate. Cu timpul oamenii  fac miscarile faciale pentru a transmite si un mesaj si expresii faciale pentru emotii care sunt in general neintentionate.

Comportamentul non verbal se axeaza pe mimica, pe gesturi si pe miscarile corpului. Limbajul non verbal tinand cont de expresia faciala are legatura cu mimica fetei si are un rol important in relatiile dintre oameni in mod constient sau inconstient.

Pozitia capului e sugestiva. Capul poate sa se afle in mai multe pozitii, ridicat ori coborat, incliant spre stanga sau spre dreapta, ridicat si oblic spre staga si spre dreapta.

Capul impins in fata ne duce cu gandul la semne de amenintare.

Capul plecat semnifica supunere si cel plecat oblic de cele mai multe ori perfidie. Cei care inalta capul si descopera gatul care e o zona vulnerabila si arata astfel ca nu se tem si ca ausentimentul valorii proprii. Ridicarea semeata a capului semnifica aroganta.

Capul destins lasat pe spate e un semn de predare sau senziate trezita de unele amintiri ori de ascultarea unei melodii preferate si se traduce in general prin deconectare fata de tot ce se afla in jur.

Capul inclinat in lateral spre dreapta inseamna in general bunavointa si acultare spre deosebire de inclinarea capului spre stanga care denota critica, indoiala si scepticism .

Pozitia capului va sugera interesul, indiferenta, toleranta sau dezgustul fata de persoana cu care vorbiti. Pozitia de asucltare in care ne aratam interesul e cu capul inclinat putin in lateral.

Clatinarea capului in jos si in sus semnifca intelegere si aprobare iar clatinarea capului din stanga spre dreapta inseamna negare si dezaprobare si are rolul de a descuraja multe persoane.

0 Shares
You May Also Like