Refurbisher-si-Apple

Refurbisherii si Apple

0 Shares
0
0
0

Directoratul Apple a consumat o gramada de resurse facandu-si grija in ceea ce priveste competitia acerba de la Samsung sau din partea altor rivali, producatori de smartphone pe baza de Android.

Ar trebui sa se gandeasca si la Justin Wetherill, in acelasi timp. Acest tip in varsta de 26 de ani si altii ca el, au construit o afacere in valoare de 1 miliard de dolari, care se ocupa cu repararea si refurbishing-ul smartphone-urilor si al altor tip de device-uri mobile pentru clienti, cerand preturi mult mai mici decat ar fi acestia dispusi sa plateasca, in cazul unui upgrade.

Apple isi introduce noile upgrade-uri de obicei in jurul lunii Septembrie in fiecare an, existand in jurul acestei dati de fiecare data anumite dezbateri in mediul utilizatorilor, daca sa-si achizitioneze sau nu noile iPhone sau sa ramana cu cele putin mai vechi, care merg inca foarte bine.

Iphone-urile de generatia a VI-a au incorporat un senzor pentru amprente, montat in butonul home, pentru a le face mai sigure atunci cand faceti plati de exemplu, precum si o camera mult mai performanta decat la modelele anterioare. De asemenea, design-ul a fost si el mult imbunatatit.

In timp ce seria iPhone ramane o killer-franciza, cu aproape 390 de milioane de unitati vandute doar in ultimul trimestru, se pare ca “oboseala” se asterne si peste aceasta companie.

Exista perceptia bazata pe fapte reale, ca nu este nevoie neaparat sa iti schimbi iphone-ul la fiecare noua aparitie, deoarece vechiul iphone pe care il posezi deja, s-ar putea sa-ti indeplineasca cu succes toate cerintele, iar din punct de vedere hardware nu este cu mult diferit, mai ales daca erai posesorul unui varf de gama.

Diferentele pe care le vei constata in folosire vor fi in mare parte de design si de ergonomie, dar faptul cum “se va misca” telefonul, va ramane la fel. De aceea industria de refurbisheri a acestor device-uri a inceput sa aiba din ce in ce mai mare succes, multi useri alegand sa isi reconditioneze si sa isi repare (acolo unde este cazul) iphone-urile putin mai vechi, eliminand optiunea de a-si cumpara de fiecare data noile aparitii.

Wheterill, despre care am amintit mai sus, a inceput cu un shop intr-un restaurant din Orlando in 2009 si repara anumite ecrane ce sparte precum si baterii in timp ce oaspetii restaurantului luau cina in acel restaurant.

El insusi descrie cum o data a readus la viata un iPhone pe care bucatarul restaurantului il scapase in ulei incins. Doar 3 ani mai tarziu si il regasim pe Wheterill conducand un lant de 47 de mini-shopuri numit uBreakiFix, ce genereaza venituri de 17 milioane de dolari pe an. “Multa lume ar spune, ia-mi bratul inainte sa-mi poti lua iphone-ul” declara Wheterill. Si tot el continua: “Daca poti repara un iPhone pentru mai putin de 100 de dolari, este al naibii de bine, decat sa fii nevoit sa cumperi altul nou”.

Apple a raspuns prin respingerea anumitor garantii de la terti si anume refurbisherii care s-au infiintat astfel in ultimii ani.

Conform ultimelor date, exista peste 2200 de refurbisheri si mini-shopuri pentru reparatii iPhone, numai in Statele Unite. Pentru service iphone Bucuresti profesional si de calitate, intrati pe ServiceGsm.ro .

0 Shares
You May Also Like