Sarcina la adolescente – ce variante avem?

0 Shares
0
0
0

1.Terminare

Știm din statistici că un sfert din sarcinile la adolescente din SUA se termină cu încetarea acesteia. Trei din patru dintre aceste sarcini sunt neintenționate și atât de mulți adolescenți aleg ruta avortului din mai multe motive, din îngrijorarea că un bebeluș le va împiedica educația, obiectivele financiare și aspirațiile. Este foarte important să putem discuta cu adolescenții, iar dacă simțiți nevoia de a va documenta puțin despre cum să abordezi generația tânără, pe sexedu.ro găsești tot ce ai nevoie.

De asemenea, aleg avortul pentru că nu se simt pregătiți pentru a fi părinți. Există și alți factori de care trebuie să țineți cont, vârsta, credința religioasă, credința personală, familia și finanțele. Stadiul sarcinii contează mai ales dacă adolescenta ta are în vedere avortul.

Diferite state au reguli diferite , unele permit avorturi peste 22 de săptămâni, iar altele nu le vor permite peste săptămâna 13-14.

Există efecte psihologice , dar și fizice, care vor trebui tratate mai mult ca sigur dacă alegeți această rută. Unul dintre primele sentimente este de obicei alinarea, care este complet de înțeles, dar o săptămână mai târziu când alte sentimente apar, cum ar fi regretul, stresul, vinovăția și acestea pot duce la tulburări de somn, tulburări nervoase și anxietate.

Acesta este un alt motiv pentru care consilierea sarcinii (înainte și după avort) este atât de recomandată. Trebuie să fii pregătit pentru toate cele de mai sus și să fii blând cu fiica ta adolescentă.

Indiferent de părerile tale despre sarcina adolescentei, ea este fiica ta și are nevoie de tine. Nu pierdeți din vedere acest lucru.

2. Adopția

Renunțarea la un copil pentru adopție este, de asemenea, enorm de traumatizantă; fiica ta va purta acel copil timp de 9 luni, va da naștere și apoi va urmări cum o să dispară pentru totdeauna. Va apărea  vinovăție, regret și fiica ta se va întreba tot restul vieții despre copilul respectiv (la fel ca și tu).

3. Păstrarea copilului

Dacă adolescenta decide că vrea să păstreze copilul, trebuie să se gândească la sprijinul familiei. Dacă nu vrei să o sprijini, ea va fi foarte singură. Unii părinți pur și simplu nu își doresc un alt copil în preajmă, dar, rețineți că furia și frustrarea dvs. vor dispărea în cele din urmă și doriți să fiți siguri că ați luat decizia corectă pentru întreaga familie.

O adolescentă foarte tânără se va lupta să crească singură un copil; din nou, consilierea sarcinii va ajuta la evidențierea obstacolelor. În timp ce mi-ar plăcea să vă sfătuiesc în aceste situații, este prea delicat din păcate, dar nu există nici o îndoială că este o luptă imensă să aveți un copil în plus dacă nu doriți unul, nu vă puteți permite să îl creșteți.

Fiica ta va trebui, de asemenea, să ia în considerare o nouă locuință dacă se va muta din casă, tulburările emoționale și rolul pe care îl va avea tatăl copilului (și al familiei sale), dacă este cazul. De asemenea, trebuie să se întrebe dacă crede că este capabilă să aibă grijă de un copil, deoarece, după cum știți, aduce o responsabilitate enormă. Poate adolescenta ta să aibă grijă de ea însăși? Dacă nu, nu va funcționa.

Păstrarea unui bebeluș aduce, fără îndoială, o cantitate mare de stres și există, de asemenea, situația financiară de luat în considerare, fără să mai vorbim de școală, colegiu și nu numai.

Dacă fiica ta va continua educația, creșterea copilului cade pe umerii altor membri ai familiei. În principal tu, dacă vei fi bunica. Viața ta se va schimba dramatic, la fel ca și fiica ta și va trebui să ai conversații foarte serioase despre asta. Problema este că timpul este împotriva ta, deci deciziile trebuie luate foarte repede, mai ales dacă sarcina este avansată (peste 12 săptămâni).

În același timp, dacă partenerul este prezent în viața fetei (ca partener sau nu), ei trebuie să fie informați cu privire la orice luare a deciziilor, deoarece ei și familia lor pot dori să fie implicați.

Din nou, consilierea sarcinii vă poate ajuta. A vorbi cu cineva aflat în afara familiei nu are aceeași implicare emoțională, prin urmare, poate evidenția toate dificultățile pe care fiica ta le-ar putea întâmpina cu fiecare alegere diferită.

Un nou copil înseamnă lipsă de somn, responsabilitate emoțională și financiară uriașă. După cum am menționat, trebuie avut în vedere și îngrijirea copiilor, o schimbare este viața socială, deoarece adolescenta dvs. nu va mai putea să petreacă timp cu prietenii ei la ieșiri și petreceri, evident, un nou bebeluș are impact asupra educației.

Toate cele de mai sus creează o cantitate imensă de stres pentru o mamă adolescentă. Multe tinere mămici nu se pot îngriji de ele însele, cu atât mai puțin să aibă grijă de un copil. Asta nu înseamnă că toate mămicile adolescente sunt la fel, unele dintre ele cu intenții bune reușesc să crească bine un copil, cu toate acestea, există o nevoie imensă de sprijin din partea celorlalți, a familiei și a prietenilor.

Fără acest sprijin, un adolescent cu un copil se va lupta cu viața. Dacă sunteți părintele unei adolescente însărcinate care dorește să-și păstreze copilul, trebuie să luați în considerare acest lucru și să vă întrebați dacă sunteți gata pentru un nou copil să devină parte a familiei voastre. Mulți părinți pur și simplu nu sunt pregătiți sau nu doresc să fie implicați din nou în îngrijirea copiilor.

0 Shares
You May Also Like