S-ar putea sa credeti ca aveti mare grija de patul dumneavoastra, atata timp cat va spalati in mod regulat cearsafurile, dar de fapt exista mai sunt multe aspecte de care ar trebui sa tineti cont atunci cand incercati sa va igienizati patul. In acest articol am incercat sa prezentam cateva dintre cele mai bune sfaturi pentru curatarea saltelei, astfel incat sa puteti continua sa va bucurati de comfortul acesteia.
O saltea nu numai ca va poate ajuta sa dormiti mai bine, dar curatarea in mod regulat va poate ajuta sa va extindeti durata de viata. Un studiu a demonstrat ca o persoana petrece pana la o treime din viata in pat, asa ca este important sa aveti grija de saltea cat mai bine.
Daca aveti alergii, dormiti cu un animal de companie sau doriti sa luati gustari in pat, probabil este timpul sa curatati asternutul, pernele, paturile si salteaua. Vestea buna este ca tot procesul de curatare este extrem de simplu, insa daca nu aveti incredere in propriile forte, indicat ar fi sa apelati la firma curatenie Cluj. Totusi, noi va vom prezenta fiecare etapa a procesului de curatare in acest articol.
Indepartati asternuturile
Indiferent de ce fel de saltea aveti sau cat de mare este asternutul, trebuie sa le indepartati pentru a va curata salteaua. Indepartati si scuturati atat asternuturile cat si pernele si paturile, iar cel mai probabil va trebui sa spalati si lenjeria de pat.
Aspirati salteaua
Dupa ce ati curatat toate cearsafurile, utilizati aspiratorul, incepeti sa aspirati folosind accesoriul de tapiterie. Acordati atentie deosebita cusaturilor si altor crapaturi de pe suprafata saltelei, unde praful si resturile s-ar putea ascunde. Aspirarea regulata va poate ajuta sa va pastrati salteaua curata si sa tineti la distanta murdaria si praful.
Folositi bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este ca un mic miracol intr-o cutie. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa presarati un strat generos de bicarbonat de sodiu pe suprafata saltelei si apoi sa il lasati sa actioneze timp de cateva ore. Cu cat il veti lasa mai mult pe suprafata, cu atat va actiona mai bine. De altfel, bicarbonatul se poate indeparta foarte usor; trebuie doar sa il aspirati. Acest ingredient ajuta la absorbtia umezelii si a mirosului.
Daca sunteti un fan al uleiurilor esentiale, puteti amesteca impreuna cu bicarbonatul 10 sau 20 de picaturi de ulei esential preferat – cum ar fi lavanda, lamaie, lemn de santal sau musetel.
Curatati imediat petele
Daca ati varsat ceva pe saltea, incercati sa o curatati cat mai rapid posibil, inainte sa aiba timp sa intre in tesatura. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le puteti face pentru a va mentine salteaua proaspata si curata este sa curatati petele. Puteti pulveriza un pic de solutie de curatare pe o carpa curata si uscata (nu pulverizati niciodata direct pe o saltea) si tamponati pana cand pata dispare.
Aerisiti camera
Soarele este cel mai bun dezinfectant al naturii. Daca puteti lasa lumina sa intre in camera pentru cateva ore, razele UV va vor ajuta sa distrugeti bacteriile.