Avantajele si dezavantajele incarcarii wireless pentru smartphone-uri

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi dorim sa avem la dispozitie un smartphone cat mai performant, care sa faca fata cu succes cerintelor noastre, iar din acest motiv facem tot ceea ce ne sta in putere pentru ca dispozitivul pe care il cumparam sa aiba un acumulator original cu o capacitate cat mai mare de mAh, care are un procesor bun si o memorie RAM si spatiu de stocare pe masura asteptarilor.

Exista insa utilizatori care atunci cand isi cauta un smartphone nou, se orienteaza spre acele telefoane care accepta incarcarea fara fir (wireless), iar in randurile care urmeaza va prezentam cateva dintre avantajele si dezavantajele acestui tip de incarcare, plus alte informatii utile in acest sens, deci va recomandam sa cititi pana la final.

Cum functioneaza incarcarea fara fir

Incarcarea fara fir utilizeaza o statie de baza sau un pat de incarcare pentru a transmite puterea folosind unde electromagnetice. Aceste unde sunt apoi preluate de o bobina de receptor incorporata in spatele telefonului dvs. care transforma undele in electricitate. Aceasta energie electrica este apoi utilizata pentru a incarca smartphone-ul.

Cand va centrati smartphone-ul pe un pat de incarcare fara fir, singurul lucru pe care il veti observa este schimbarea pictogramei bateriei de la modul sau standard la o baterie cu un surub in mijloc, semnaland ca telefonul dvs. este incarcat activ.

Incarcarea fara fir este denumita si incarcare Qi sau tehnologie Qi. Standardul Qi a fost introdus in 2008, deci tehnologia nu mai este atat de noua, desi abia acum de 2-3 ani ce au inceput sa apara telefoane incarcate astfel. Qi foloseste atat incarcarea rezonanta, cat si cea inductiva, dintre care cea din urma necesita ca dispozitivele sa fie aproape unele de altele pentru a functiona.

Avantajele incarcarii fara fir pentru un acumulator original

  • Mai putine cabluri: Cu tehnologia wireless, nu este nevoie sa transportati incarcatorul USB-c oriunde mergeti. Aveti nevoie doar de un cablu conectat la covorul de incarcare.
  • Compatibilitate universala. Incarcarea Qi este standardul universal, deci daca aveti mai multe dispozitive diferite capabile sa se incarce fara fir, puteti utiliza acelasi pat de incarcare fara probleme.
  • Conexiuni mai sigure. Deoarece incarcarea are loc intr-un mediu inchis si fara cabluri, nu exista coroziune, deoarece nu exista expunere la apa sau oxigen. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca exista un risc mai mic de defectiuni electrice.
  • Mai durabil. Fara a fi nevoie sa conectati sau sa deconectati in mod regulat, nu exista nici o uzura pe prizele smartphone-ului. Daca alternati intre incarcarea fara fir si cu cabluri, aceasta inseamna si mai putin uzura a cablurilor.
  • Fara supraincalzire. Cand smartphone-ul dvs. este complet incarcat, incarcatorul wireless se opreste automat. Aceasta inseamna mai putina energie, o incarcare mai sigura si fara baterie supraincalzita.

Dezavantaje ale incarcarii wireless

  • Nu tocmai fara fir. Cand oamenii aud termenul de wireless, cred imediat ca se pot deplasa destul de liber. Din pacate, nu este cazul incarcarii fara fir. In timp ce cu un cablu puteti cel putin sa va deplasati cu diametrul cablului, cu incarcarea fara fir in prezent, smartphone-ul dvs. trebuie sa ramana pe partea superioara a patului de incarcare pentru a se incarca continuu.
  • Incarcare mai lenta. Eficienta incarcarii Qi este inca mai mica decat incarcarea prin cablu, deci este nevoie de mai mult timp pentru a incarca fara fir folosind aceeasi cantitate de energie. Incarcarea fara fir presupune cu 30-80% mai mult timp pentru a va incarca complet dispozitivul decat un cablu.

Mai scump. Cu siguranta este mai costisitor sa achizitionati un accesoriu de incarcare fara fir, mai ales atunci cand smartphone-urile noi vin cu un incarcator cu cablu in cutie.

0 Shares
You May Also Like