Ce-atractii-te-asteapta-pe-litoralul-romanesc-in-aceasta-vara

Ce atractii te asteapta pe litoralul romanesc in aceasta vara?

0 Shares
0
0
0

Litoralul romanesc te asteapta cu numeroase atractii in aceasta vara, iar numeroase hoteluri Mamaia au preturi bune la cazare pentru toate categoriile de turisti. Turistii care aleg sa petreaca o vacanta aici pot gasi in zona multe frumuseti care le vor oferi clipe de relaxare si ii vor face sa revina aici de fiecare data cu mare drag.

Una dintre ele este pestera Limanu. Aceasta e localizata in sudul litoralului romanesc, in apropierea satului Limanu. Aceasta pestera ar fi fost folosita in trecutul indepartat chiar de daci pentru a se ascunde din calea inamicilor care ii urmareau. Ea este un loc unic in tara noastra, ascunzand numeroase culoare si coridoare secrete, unele din ele necercetate.

In multe galerii ale pesterii Limanu se gasesc desene facute pe pereti, scrisul fiind executat atat cu litere romane, cat si cu unele chirilice. Totusi, e bine de stiut ca multe asemenea inscriptii au fost distruse de vizitatorii care, de-a lungul timpului, au tinut neaparat sa isi faca simtita prezenta aici si sa lase semnele ei in urma.

Specialistii in arheologie sunt de parere ca pestera ascunde culoare secrete care ar ajunge chiar dincolo de granita tarii noastre, pana in Bulgaria. Iubitorii de istorie pot vizita in Dobrogea si Cetatea Histria. Ea se gaseste pe maul lacului Sinoe. Ea a fost construita de navigatorii greci care ajungeau in zona si de negustorii care aveau traseul prin regiune.

Infrastructura a fost construita aici in detaliu, strazile fiind pavate cu piatra. Aici a fost construita si o conducta de alimentare cu apa cu o lungime de peste 20 de km. Cetatea Histria poate fi vizitata in prezent de turistii care vor sa cunoasca istoria locului, aici putand fi vazute multe vestigii istorice ramase intacte.

In municipiul Constanta exista o atractie turistica ce nu trebuie ratata. Moscheea Noua a fost inceputa in anul 1910, lucrarile la constructia ei fiind incheiate abia in anul 1912. Numele ei a fost initial Moscheea Carol I, apoi acesta a fost schimbat in Moscheea Mahmud al II-lea. Ea a fost ridicata pentru a se marca respectul pe care regele Carol I l-a purtat comunitatii musulmane din Romania.

Stilul ei imbina atat motive arhitecturale specific romanesti, cat si  unele de inspiratie egipteano-bizantine. Interesant este faptul ca moscheea este prima cladire construita din beton armat pe teritoriul tarii noastre. Pictura din interiorul ei este una deosebita, Turcia donand covorul impresionant care se gaseste in interiorul moscheei. Acesta are o greutate de peste 490 de kg.

Tot in Constanta puteti admira si Muzeul Marinei. El este compus din mai multe sectii. In ele este prezentata istoria navigatiei la greci, romani, in Antichitate, cea din Evul Mediu si navigatia otomana. In plus, muzeul prezinta si navigatia romaneasca de-a lungul timpului, alaturi de cea comerciala pe care a avut-o Romania.

Iubitorii de navigatie si tematica specifica acestui domeniu vor petrece clipe unice, de relaxare, in acest muzeu deosebit in care trecutul este prezentat in detaliu si descrie multe civilizatii.

0 Shares
You May Also Like